Kevin Schijven Kevin Schijven
12/10/2021 19:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/10/2021 19:05

Bitcoin beurs Binance stopt maar liefst $1 miljard in Ethereum concurrent Binance Smart Chain

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bitcoin beurs Binance stopt maar liefst $1 miljard in Ethereum concurrent Binance Smart Chain

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Binance, de grootste cryptocurrency-exchange ter wereld qua handelsvolume, zet groots in op zijn Binance Smart Chain (BSC). Het bedrijf kondigt op 12 oktober aan dat het maar liefst $1 miljard gaat investeren om de groei van BSC te stimuleren.

BSC is de Ethereum (ETH) concurrent van Binance die eind vorig jaar lanceerde en vooral gericht is op decentralized finance (DeFi) projecten. Binance investeerde vorig jaar $100 miljoen in dit blockchain-netwerk en trok daarmee 100 miljoen gebruikers naar het platform, zegt CEO Changpeng Zhao:

“Met de nieuwe bijdrage van $1 miljard kan [BSC] de traditionele financiering verstoren en de wereldwijde massale adoptie van digitale activa versnellen om het allereerste blockchain-ecosysteem met een miljard gebruikers te worden.”

Het bedrag wordt opgesplitst in vier hoofdcategorieën. De eerste $100 miljoen gaat naar “Talent Development.” Daaronder valt het opleiden van crypto investeerders en ontwikkelaars, het verstrekken van academische beurzen en het ondersteunen van onderzoek in de crypto sector. De volgende $100 miljoen gaat naar het “Liquidity Incentive Program.” Dit initiatief is bedoeld om beloningen op bepaalde protocollen lucratiever te maken voor gebruikers.

Vervolgens gaat $300 miljoen naar het “Builder & Incubation Program.” Hiermee worden regionale en wereldwijde evenement georganiseerd als hackathons. Ook gaat een deel naar het “Most Valuable Builder (MVB)” programma. Ten slotte gaat $500 miljoen naar een investeringsfonds gericht op het versnellen van mainstream adoptie en de ontwikkeling van decentrale apps omtrent gaming, metaverse, virtual reality en artificial intelligence.

Het afgelopen jaar zijn komen veel nieuwe blockchains op die de nieuwe “ethereum killer” willen worden. Naast BSC zijn ook Cardano (ADA), Solana (SOL), Avalanche (AVAX), Fantom (FTM) hard gegroeid dit jaar.

BSC ontvangt echter regelmatig veel kritiek. Ondanks het feit dat het op decentralisatie gericht is, lijkt het netwerk juist erg gecentraliseerd te zijn en is het grotendeels in handen van Binance zelf.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie