Timo Bult Timo Bult
10/05/2019 14:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/05/2019 14:30

Bitcoin (BTC) dominantie op hoogste niveau in 17 maanden, altcoins verliezen terrein

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) dominantie op hoogste niveau in 17 maanden, altcoins verliezen terrein

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Terwijl bitcoin (BTC) flink door blijft stijgen, zien de meeste altcoins rode cijfers. Het altcoin-seizoen, voor zover die er was, lijkt daarmee ten einde te zijn gekomen nu de bitcoin dominantie tot grote hoogtes stijgt. Mike Novogratz, CEO van de crypto-bank Galaxy Digital, verwacht nog verdere stijgingen in de komende periode.
Op dit moment is de totale marktkapitalisatie van de cryptomarkt ruim $192 miljard. De marktkapitalisatie van bitcoin maakt daar meer dan de helft van uit, waarmee de bitcoin dominantie op maar liefst 58,1% komt te staan.
De bitcoin dominantie was voor het laatst zo hoog tijdens de bullmarkt eind 2017, begin 2018. Toen piekte de dominantie op 64%. Kortom, bitcoin doet het ten opzichte van de altcoins behoorlijk goed.
Altcoins zoals ethereum (ETH) en bitcoin cash (BCH) zagen in de afgelopen 24 uur stijgingen van respectievelijk 1,72% en 0,41%. De afgelopen tijd presteerden de meeste altcoins echter matig in vergelijking met bitcoin.
Dit lijkt vooral te komen door traders die hun altcoin posities sluiten om mee te kunnen profiteren van de huidige stijgingen van de bitcoin-koers. Vaak zien we altcoins weer terrein winnen zodra bitcoin begint te stabiliseren. Het is dus wachten op wanneer bitcoin stabiliseert, waarna de altcoins naar verwachting weer in prijs zullen stijgen.
Mike Novogratz is echter zo positief over de komende periode dat hij verwacht dat bitcoin in de komende 18 maanden in prijs zal verdrievoudigen. Daarmee zou het prijsniveau van $20.000 weer bereikt worden. Hij verwacht daarnaast niet dat bitcoin terug zal keren naar de lows rond $3.100, tenzij er een catastrofale exchange-hack plaatsvindt, of wetgeving plotseling wordt aangepast.
Op het moment van schrijven is bitcoin $6.313 waard volgens CoinMarketCap na 4,20% te zijn gestegen in de afgelopen 24 uur. BTC komt daarmee steeds dichterbij de $6.400 waar het naar verwachting sterke weerstand zal gaan vinden. Wellicht zien we op dat punt de altcoins weer iets bijtrekken.
Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van onze analist David maandag gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie