Kevin Schijven Kevin Schijven
02/03/2021 19:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/03/2021 19:55

Bitcoin (BTC) en Formule 1? Crypto.com wordt sponsor van Aston Martin’s F1 team

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bitcoin (BTC) en Formule 1 Crypto.com wordt sponsor van Aston Martin’s F1 team

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Cryptocurrency-exchange Crypto.com heeft een meerjarig samenwerkingscontract met het nieuwe Formule 1 (F1) team van Aston Martin gesloten.

Daarmee wordt Crypto.com een officiële sponsor van het Aston Martin Cognizant Formula One Team. Dat kondigt de bitcoin (BTC) beurs op 2 maart aan middels een persbericht:

Dit seizoen keert Aston Martin weer terug naar de F1 voor het eerst in 60 jaar met niemand minder dan viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel aan het stuur. De F1 motorsport is zeer populair met elke race meer dan 100 miljoen toeschouwers, of Grand Prix.

Al deze toeschouwers zullen in het aankomend seizoen Crypto.com op de F1 bolides van Aston Martin zien. Hoe dit er precies uit zal komen te zien is nog niet bekend. De nieuwe F1 auto van Aston Martin wordt toevallig morgen op 3 maart onthuld:

“In slechts vier jaar hebben we ’s werelds meest veilige en snelst groeiende cryptocurrency-platform gebouwd, waarmee we meer dan 10 miljoen klanten wereldwijd bedienen. We zijn trots op samen te werken met Aston Martin bij hun terugkeer naar Grand Prix-races, vooral als het eerste cryptocurrency-platform dat een F1-team sponsort.”

Aldus Kris Marszalek, medeoprichter en CEO of Crypto.com. Miljardair Lawrence Stroll, eigenaar van het F1 team dat vorig jaar nog Racing Point heette, zegt:

“Ik ben erg onder de indruk van de visie van het management van Crypto.com en de enorme snelheid waarmee hun platform groeit. Ik ben er zeker van dat deze samenwerking een nieuw perspectief zal bieden aan onze beide bedrijven en beide merken zal introduceren bij een nieuw publiek.”

Zijn zoon, Lance Stroll, is de andere coureur in het F1 team. De kijkcijfers namen in 2020 iets af, door de coronapandemie werden namelijk veel races geannuleerd. In Nederland stegen de kijkcijfers juist met maar liefst 28%, waarschijnlijk door de toenemende populariteit van Max Verstappen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement