Timo Bult Timo Bult
19/07/2020 07:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/07/2020 07:33

Bitcoin (BTC) exchange Binance vernietigt grootste aantal Binance coin (BNB) ooit

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bitcoin (BTC) exchange Binance vernietigt grootste aantal BNB ooit

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Afgelopen vrijdag heeft cryptocurrency exchange Binance miljoenen dollars aan Binance coin (BNB), de native token van het platform, vernietigd. De coin burn is onderdeel van zijn strategie om de voorraad van BNB uiteindelijk te halveren.
In een tweet kondigt het bedrijf aan bijna 3,5 miljoen BNB te hebben vernietigd, dat op dat moment een waarde had van ongeveer $60,5 miljoen. Elk kwartaal voert Binance een coin burn uit en deze was tot nu toe de grootste van allemaal:


Binance gebruikt 20 procent van de winsten die het bedrijf genereert om BNB op te kopen en te vernietigen. Het uiteindelijke doel is om de circulerende voorraad te reduceren tot 100 miljoen BNB. Op dit moment is de voorraad nog 155,5 miljoen BNB.
Een burn is meestal goed nieuws voor een cryptocurrency. De afnemende voorraad in combinatie met een gelijkblijvende vraag zou namelijk logischerwijs voor een stijgende koers moeten zorgen. Dit was vlak na de burn nog niet het geval. Echter is Binance coin nu met een stijging van 5,2 procent en een waarde van $17,8 veruit de grootste stijger van de top 10 cryptocurrencies.
De burn viel samen met Binance’s derde verjaardag. De CEO van Binance, Changpeng Zhao, schrijft in de aankondiging van de burn trots te zijn op het team achter Binance:

Aangezien Binance onze derde verjaardag viert, kan ik een trots gevoel niet ontkennen, niet zozeer voor onze prestaties, maar voor hoe hard ons team de afgelopen 3 jaar heeft gewerkt om veel uitdagingen te overwinnen. Dit is het deel dat veel mensen niet zien: ons team heeft zich in het zweet gestoken om van veel meedogenloze uitdagingen “geluk” te maken.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie