Kopieer de handelingen van onze analisten 30 dagen gratis

Bitcoin (BTC) exchange Binance vernietigt grootste aantal Binance coin (BNB) ooit

Afgelopen vrijdag heeft cryptocurrency exchange Binance miljoenen dollars aan Binance coin (BNB), de native token van het platform, vernietigd. De coin burn is onderdeel van zijn strategie om de voorraad van BNB uiteindelijk te halveren.

In een tweet kondigt het bedrijf aan bijna 3,5 miljoen BNB te hebben vernietigd, dat op dat moment een waarde had van ongeveer $60,5 miljoen. Elk kwartaal voert Binance een coin burn uit en deze was tot nu toe de grootste van allemaal:

- Advertentie -

Binance gebruikt 20 procent van de winsten die het bedrijf genereert om BNB op te kopen en te vernietigen. Het uiteindelijke doel is om de circulerende voorraad te reduceren tot 100 miljoen BNB. Op dit moment is de voorraad nog 155,5 miljoen BNB.

Een burn is meestal goed nieuws voor een cryptocurrency. De afnemende voorraad in combinatie met een gelijkblijvende vraag zou namelijk logischerwijs voor een stijgende koers moeten zorgen. Dit was vlak na de burn nog niet het geval. Echter is Binance coin nu met een stijging van 5,2 procent en een waarde van $17,8 veruit de grootste stijger van de top 10 cryptocurrencies.

De burn viel samen met Binance’s derde verjaardag. De CEO van Binance, Changpeng Zhao, schrijft in de aankondiging van de burn trots te zijn op het team achter Binance:

Aangezien Binance onze derde verjaardag viert, kan ik een trots gevoel niet ontkennen, niet zozeer voor onze prestaties, maar voor hoe hard ons team de afgelopen 3 jaar heeft gewerkt om veel uitdagingen te overwinnen. Dit is het deel dat veel mensen niet zien: ons team heeft zich in het zweet gestoken om van veel meedogenloze uitdagingen “geluk” te maken.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.200,46 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.200,46 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...