Timo Bult Timo Bult
27/12/2020 08:23 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/10/2023 13:12

Bitcoin (BTC) exchange Coinbase over Ripple rechtszaak: "We overwegen onze opties"

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bitcoin (BTC) exchange over Ripple rechtszaak:

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De juridische strijd waarmee Ripple onlangs te maken heeft gekregen lijkt langzaam steeds grotere gevolgen te krijgen. Naast het feit dat de XRP (XRP) koers al een enorme daling heeft gemaakt, hebben verschillend cryptocurrency exchanges bekendgemaakt dat zij de altcoin van hun platform zullen verwijderen.
Zo was er natuurlijk al het nieuws van Bitstamp. De grote exchange besloot onlangs om XRP te verwijderen voor zijn Amerikaanse klanten. Zij kunnen vanaf januari geen XRP meer verhandelen. Wel kunnen zij hun XRP nog opnemen.
Ook de wat kleinere en minder bekende exchanges Beaxy Exchange, CrossTower en OSL hebben de altcoin van hun platforms verwijderd. Ook hier geldt dat vooral Amerikanen getroffen worden.
De ogen zijn nu gericht op wat de grote exchanges gaan doen. Zo liet Coinbase aan Forbes weten “zijn opties te overwegen.” Een delisting van XRP door Coinbase zou mogelijk grote gevolgen kunnen gaan hebben voor de prijs, maar wellicht ook een domino effect hebben op andere grote exchanges in de sector.
Elke exchange die nu nog XRP aanbiedt overtreedt mogelijk de wet. De Securities and Exchange Commission (SEC) vindt namelijk dat XRP een effect is en heeft hiervoor ook een aanklacht tegen Ripple, het bedrijf achter de altcoin, ingediend.
De XRP koers heeft de afgelopen dagen harde klappen ontvangen. Veel deskundigen stellen dan ook dat het verstandig is om op dit moment weg te blijven bij de altcoin:

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie