Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
21/06/2020 11:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/06/2020 11:20

Bitcoin (BTC) populairder in Japan dan ripple (XRP), kan XRP de troon weer veroveren?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple (XRP) verliest aan populariteit in Japan, kan het de troon weer veroveren?

Foto: rafapress/Shutterstock

Als er in een land met veel support voor ripple (XRP) is dan is dat wel Japan. Op een gegeven moment was XRP zelfs populairder onder de Japanse crypto-investeerders dan Bitcoin (BTC). Toch ziet XRP langzaamaan zijn charme verdwijnen in het land van de rijzende zon. Dat blijkt uit gegevens van de Japan Virtual and Crypto Assets Exchange Association (JVCEA), de zelfregulerende organisatie die is goedgekeurd door de Financial Services Agency (FSA).
In zijn algemeen zag XRP al een deel van de community leegstromen, maar dit gebeurt nu ook in de Japanse markt terwijl de prijsstagnatie van XRP aanhoudt.
In december 2018 was de maandelijkse marktdominantie van XRP 51,36%, terwijl Bitcoin 34,5% bedroeg. In de meest recente gegevens zien we dat de situatie omgekeerd is en dat XRP een marktdominantie van 27,54% heeft, terwijl Bitcoin 51,74% bereikte.
Yuya Hasegawa, een marktanalist bij de FSA-gelicentieerde crypto-exchange BitBank, legt uit dat het prijsverschil een van de redenen waarom Bitcoin XRP inhaalt. Sinds januari 2019 is de prijs van Bitcoin gestegen met 152,79%, terwijl dit voor XRP slechts 16,81% is. Ook mist XRP zeker affiniteit met de markt.
In het geval van Bitcoin werd crypto in 2019 aangewakkerd door het ‘safe haven‘-verhaal en de halving. Ook de populariteit van Ethereum (ETH) stijgt. Dit komt volgens Hasegawa door een hoge maandelijkse verhandelde waarde, maar ook door een hoge correlatie met bitcoin en de verwachte update naar ETH 2.0.
Hasegawa stelt dat XRP het op korte termijn nog moeilijk zal krijgen en is van mening dat de aandacht zal blijven bij Bitcoin en Ethereum. Toch verwacht hij dat XRP zal terugkeren:

“Gezien de beperkte internationale bewegingen, kan de vraag naar grenzeloze overboekingen groeien. Ripple heeft al een schaalbare infrastructuur om snelle en goedkope grensoverschrijdende overboekingen te implementeren, en de gebruikssituaties zijn groeiende in sommige delen van de wereld.”

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie