Timo Bult Timo Bult
07/03/2021 16:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/03/2021 16:48

Bitcoin (BTC) stijgt maar volume ontbreekt nog, deze altcoin steeg deze week met 54%!

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bitcoin (BTC) stijgt maar volume ontbreekt, deze altcoin steeg deze week met 54%

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De afgelopen 24 uur heeft bitcoin (BTC) weer een aardige stijging neer kunnen zetten! Desalniettemin ontbreekt het nog altijd aan een duidelijke richting en blijft ook het handelsvolume nog achter. Op het moment van schrijven bevindt bitcoin zich vlak onder een weerstandsniveau en dus zal het spannend worden om te zien wat er gaat gebeuren.

Bitcoin (BTC) stijgt maar richting blijft onduidelijk

24 uur geleden handelde bitcoin rond een prijs van $47.000. Een etmaal later bevindt de koers zich bij $50.950 op cryptocurrency exchange Coinbase. Dit markeert een stijging van ruim 8%. Bitcoin meandert met de huidige koersbewegingen rond een aantal moving averages (MA’s) waaronder de 50- en 100-uurs MA’s op de 4-uurs grafiek. Kortom, de koers lijkt nog altijd te consolideren.

Op dit moment bevindt bitcoin zich vlak onder het weerstandsniveau bij $51.000. Ondanks de aardige stijging van de afgelopen 24 uur ontbreekt het dus nog aan handelsvolume. De belangrijkste weerstandszone voor de korte termijn is de $52.500 op Coinbase. Mocht bitcoin de komende uren door kunnen zetten dan is dit dus een belangrijke prijs om in de gaten te blijven houden.

Bovendien dient de koers boven de $50.267 stand te houden om een uitbraak boven de middellijn van de dagelijkse Bollinger Bands te bevestigen. Sinds 1 maart lukte een uitbraak boven deze lijn steeds niet. Lukt dat ook deze keer niet dan is de prijszone bij $47.000-48.000 een belangrijke steunzone. Hier bevinden zich namelijk een stijgende trendlijn en de 50- en 200-MA op de 4-uurs grafiek.

Uniswap (UNI) stormt de top 10 binnen

De top 10 cryptocurrencies kleurt op dit moment volledig groen. Zo stijgt ethereum (ETH) met 7,6% in waarde. De grootste stijger is op dit moment uniswap (UNI). De nummer 8 staat 14,8% in de plus en is $32 waard. Over de afgelopen 7 dagen staat de cryptocurrency van de bekende gedecentraliseerde exchange zelfs 54% in het groen!

De totale marktkapitalisatie van de cryptomarkt blijft met de stijgende koersen rond de $1,5 biljoen hangen. De afgelopen 24 uur steeg de totale waarde van de markt met 5,5%. Het totale handelsvolume steeg daarbij met 8,2% naar $102,1 miljard.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie