Timo Bult Timo Bult
27/08/2020 06:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/08/2020 06:09

Bitcoin (BTC) zakt twee plekken op Chinese ranglijst, IOST (IOST) komt top 3 binnen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) zakt twee plekken op Chinese ranglijst, IOST (IOST) komt top 3 binnen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het voor velen onbekende cryptocurrency-project IOST (IOST) is weer een plek gestegen op de Chinese cryptocurrency-ranglijst van het China Electronics and Information Industry Development Institute (CCID). Het komt hiermee op de derde plek te staan en moet enkel nog EOS (EOS) en Ethereum (ETH) voor zich dulden.
Het CCID beoordeelt elke twee maanden de top 37 blockchain-projecten op basis van hun basistechnologie, toepasbaarheid en creativiteit. IOST staat met een totaalscore van 135 op de derde plek. TRON (TRON) zakt hiermee opnieuw een plek. IOST scoort overigens het hoogst van allemaal op het vlak van zijn basistechnologie, iets wat het resultaat is van de continue verbetering, zo stelt medeoprichter Terrence Wang:

Geweldig nieuws! IOST laat continue verbetering zien in de CCID Global Ranking.

Onze algemene ranglijst is 1 plaats gestegen naar #3 ten opzichte van de vorige ranglijst, en we blijven #1 in basistechnologie van 37 top openbare blockchains!

https://twitter.com/terrence_iost/status/1298569798406664192
IOST is een blockchain-platform dat zich richt op enterprise blockchain-applicaties. Dit houdt in dat het grote hoeveelheden transacties en hoge snelheden kan bieden, iets waar bijvoorbeeld Ethereum nog in achterblijft. Toch is Ethereum nog op de tweede plek te vinden. EOS staat net als in de vorige edities op de eerste plek.
Bitcoin (BTC), de grootste cryptocurrency, zakt opnieuw wat plekken. Ten opzichte van de vorige edities zakt BTC twee plekken en is de crypto nu op plek 14 te vinden. Belangrijk is om te vermelden dat de ranglijst niet is opgesteld door een aan de Chinese overheid verwante organisatie, zoals eerder gedacht werd. Het CCID brengt dit uit namens een derde partij genaamd SaidiWang. Het is dus geen officiële ranglijst van de Chinese overheid.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie