Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin Cash (BCH), EOS (EOS) en TRON (TRX) ontwikkelingen namen flink af in Q2, mogelijk door COVID-19

Uit een recent onderzoek van het investeringsbedrijf Outlier Ventures blijkt dat een aantal altcoin-projecten een flinke teruggang hebben meegemaakt in ontwikkelingsactiviteiten. Waar de gemiddelde teruggang ongeveer 20% was, zag EOS (EOS) de grootste afname in zijn ontwikkeling.

Het bedrijf onderzocht de top 12 blockchain-platformen op basis van hun maandelijkse bijdragen door ontwikkelaars. EOS zag de maandelijkse bijdragen met maar liefst 86% dalen, bijdragen aan Bitcoin Cash (BCH) daalden met 63% en TRON (TRX) zag een daling van 51%.

- Advertentie -

Gemiddeld daalden de maandelijkse bijdragen aan de top 12 platformen met ongeveer 20% in het tweede kwartaal van 2020. Als mogelijke redenen voor de daling schrijft Outlier Ventures:

Deze daling kan worden toegeschreven aan COVID-19, wat leidt tot een verschuiving van prioriteiten van R&D naar bizdev in de hele industrie. Bovendien heeft een snelle daling van de markt in de maanden februari en april waarschijnlijk geleid tot een afname van de externe belangstelling en dus tot een daling van de vrijwillige bijdragen.

Daarnaast gaat het bedrijf specifiek in op de dalingen die EOS, Bitcoin Cash en TRON dit kwartaal zagen. De daling van EOS kan worden toegeschreven aan de algemene trend die het project al geruime tijd ziet. In 2019, na de lancering van zijn mainnet, begonnen de vrijwillige bijdragen aan het project al sterk af te nemen. De daling voor Bitcoin Cash zou te maken hebben met de hard fork, waaruit Bitcoin SV (BSV) voortkwam. Ten slotte zou de negatieve trend van TRON te maken kunnen hebben met de dalende TRX-koers.

De enige projecten die een toename in maandelijkse bijdragen zagen zijn Polkadot (+44%) en Cosmos (+15%). Polkadot lanceerde zijn mainnet afgelopen mei en ziet steeds meer interesse van ontwikkelaars. Wel stelt Outlier Ventures dat de huidige toename waarschijnlijk niet door zal zetten in het derde kwartaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.422,34 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.301,09 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.367,21 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.382,05 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.387,15 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.301,09 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.367,21 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.382,05 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.387,15 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.422,34 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin wankelt? Dit is míjn plan A!

Waar staan we nu werkelijk? Aan de vooravond van de grooste bull run ooit of een apocalyptische ineenstorting van de economie? Dit blijft de...