Home Nieuws Altcoin nieuws Bitcoin Cash (BCH) splitst op, koers blijft zakken, Grayscale fonds krimpt $1,6...

Bitcoin Cash (BCH) splitst op, koers blijft zakken, Grayscale fonds krimpt $1,6 miljoen

- Advertentie -

Gisteren was op Crypto Insiders te lezen dat Bitcoin Cash (BCH) wederom een zogeheten hard fork heeft uitgevoerd. Dat betekent dat de cryptocurrency in twee verschillende blockchains is opgesplitst.

Er bestaat nu een Bitcoin Cash ABC (BCHA) en een Bitcoin Cash Node (BCHN). Uit gegevens van Coin Dance blijkt dat aan de activiteit van miners te zien is dat BCHN hoogstwaarschijnlijk de voorkeur krijgt van de community. Op het moment van schrijven zijn 94 blocks gemined sinds de hard fork, 88 daarvan op BCHN en maar 6 op BCHA.

Alvorens de hard fork werd uitgevoerd begonnen veel investeerders al hun BCH op cryptocurrency-exchanges te verkopen. In november werd zo’n $300 miljoen aan BCH op de spotmarkt gedumpt. De koers van BCH presteerde dit jaar al niet zo sterk en is sinds de splitsing nog verder gedaald. Op het moment van schrijven ligt de prijs rond $249.

Hierdoor is het BCH fonds van Grayscale, een grote crypto vermogensbeheerder, behoorlijk in waarde omlaag gezakt. Volgens een update van het bedrijf is het fonds met maar liefst $1,6 miljoen gezakt ten opzichte van een week geleden. Toch meldt het bedrijf dat de totale vermogen onder beheer, of assets under management (AUM) inmiddels op $9,8 miljard staat:

De onenigheid binnen de community van BCH ontstond omdat de BCHA groep een vorm van belasting wilde invoeren. 8% van block rewards, die miners verdienen, gaan in BCHA naar het ontwikkelfonds van het project. Dat vond de grootste deel van de community onnodig waardoor BCHN nu de hoofdchain lijkt te worden.

Bitcoin Cash ontstond in 2017 als een hard fork van Bitcoin (BTC). In november 2018 voerde het netwerk ook al een hard fork uit, toen ontstonden BCH ABC en BCH Satoshi’s Vision (BCV).

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€13.855,60 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€13.937,50 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€13.962,10 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€13.983,60 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€14.127,70 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...