Kevin Schijven Kevin Schijven
16/11/2020 14:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/11/2020 14:01

Bitcoin Cash (BCH) splitst op, koers blijft zakken, Grayscale fonds krimpt $1,6 miljoen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
El precio de Bitcoin Cash explota, ¿por qué sube tan rápido?

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Gisteren was op Crypto Insiders te lezen dat Bitcoin Cash (BCH) wederom een zogeheten hard fork heeft uitgevoerd. Dat betekent dat de cryptocurrency in twee verschillende blockchains is opgesplitst.
Er bestaat nu een Bitcoin Cash ABC (BCHA) en een Bitcoin Cash Node (BCHN). Uit gegevens van Coin Dance blijkt dat aan de activiteit van miners te zien is dat BCHN hoogstwaarschijnlijk de voorkeur krijgt van de community. Op het moment van schrijven zijn 94 blocks gemined sinds de hard fork, 88 daarvan op BCHN en maar 6 op BCHA.
Alvorens de hard fork werd uitgevoerd begonnen veel investeerders al hun BCH op cryptocurrency-exchanges te verkopen. In november werd zo’n $300 miljoen aan BCH op de spotmarkt gedumpt. De koers van BCH presteerde dit jaar al niet zo sterk en is sinds de splitsing nog verder gedaald. Op het moment van schrijven ligt de prijs rond $249.
Hierdoor is het BCH fonds van Grayscale, een grote crypto vermogensbeheerder, behoorlijk in waarde omlaag gezakt. Volgens een update van het bedrijf is het fonds met maar liefst $1,6 miljoen gezakt ten opzichte van een week geleden. Toch meldt het bedrijf dat de totale vermogen onder beheer, of assets under management (AUM) inmiddels op $9,8 miljard staat:


De onenigheid binnen de community van BCH ontstond omdat de BCHA groep een vorm van belasting wilde invoeren. 8% van block rewards, die miners verdienen, gaan in BCHA naar het ontwikkelfonds van het project. Dat vond de grootste deel van de community onnodig waardoor BCHN nu de hoofdchain lijkt te worden.
Bitcoin Cash ontstond in 2017 als een hard fork van Bitcoin (BTC). In november 2018 voerde het netwerk ook al een hard fork uit, toen ontstonden BCH ABC en BCH Satoshi’s Vision (BCV).

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie