Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin- en crypto-markt versus DeFi: ‘Er is nog voldoende ruimte voor groei,’ aldus onderzoeker

De decentralized finance (DeFi) markt groeide enorm hard de laatste maanden. Het is echter nog lang niet zo groot als mensen wellicht denken en er is daarom nog voldoende ruimte voor de markt om te groeien volgens onderzoeksbureau Messari.

Ryan Watkins, onderzoeker bij Messari, meldt op 28 juli dat de totale marktkapitalisatie van de DeFi-sector maar gelijk staat aan 1,5% aan de totale kapitalisatie van de gehele cryptocurrency-sector.

- Advertentie -

Volgens Watkins ligt de kapitalisatie van alle DeFi-projecten samen op ongeveer $4,12 miljard. Dat is minder dan de kapitalisatie van cryptocurrencies als XRP (XRP) en Bitcoin Cash (BCH).

Watkins meldt dat Ethereum (ETH) en Chainlink (LINK) niet worden meegeteld. Alhoewel ze beide nauw verbonden zijn met de DeFi-markt zijn het zelf geen DeFi-projecten.

Het verschil is nog opvallender wanneer deze 4,1 miljard wordt vergeleken met de kapitalisatie van alle zogenaamde layer-1 cryptocurrencies zonder Bitcoin (BTC) en Ethereum. Deze is namelijk samen ongeveer $45,7 miljard waard.

Zelfs de totale marktkapitalisatie van Dogecoin ligt momenteel hoger dan die van de meeste DeFi-projecten buiten Maker, meldt Watkins:

Onlangs zijn eindelijk de koersen van bitcoin en ethereum uitgebroken. Dat lijkt even een rem te hebben gezet op de groei van DeFi. Afgelopen weekend meldde DeFi Pulse nog dat er $4 miljard vergrendeld zit in DeFi, maar op het moment van schrijven is dit naar $3,7 miljard teruggezakt.

Meerdere critici beweren dat de DeFi-markt wellicht overgewaardeerd is, maar daar is Watkins het niet mee eens. Volgens de analist toont dit aan dat er nog voldoende ruimte is voor de DeFi-markt om te groeien.

Volgens Watkins is daar geen nieuw kapitaal voor nodig die de crypto-markt moet binnenstromen. Een “herverdeling” van kapitaal kan voldoende zijn. Watkins zegt dat het lijstje van top 30 grootste cryptocurrencies namelijk vol staat met “nutteloze” projecten.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.456,26 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.456,26 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...