Ivo Melchers Ivo Melchers
18/10/2022 16:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/10/2022 16:06

Bitcoin SV netwerk ondergaat een empty-block aanval

icon-altcoins
Altcoin nieuws

De blokken op het Bitcoin SV (BSV) netwerk bevatten momenteel geen transacties waardoor het netwerk sterk vertraagd wordt voor de gebruikers. Dit heeft mogelijk te maken met een zogeheten empty-block aanval. Een empty-block aanval komt voor als miners er bewust voor kiezen om geen transacties op te nemen in de blokken die ze minen. Dit zou normaal gezien geen significante impact hebben op de prestaties van het gehele netwerk, tenzij een grote, gecentraliseerde meerderheid van de hash-rate verantwoordelijk is voor de aanval.

Ripple stapt de wereld van DeFi in en onthult nieuw XRP leensysteem
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Mempool stroomt vol

Doordat de meeste Bitcoin SV blokken geen transacties bevatten, raakt de mempool vol met miljoenen transacties. De mempool is een wachtrij waar transacties worden opgeslagen voordat ze in een blok worden opgenomen.

‘’Dit kan problemen veroorzaken voor verschillende services in het ecosysteem, omdat ze mogelijk niet genoeg RAM hebben toegewezen om een mempool van een dergelijke omvang te behouden, of ze kunnen vertrouwen op transacties die momenteel onbevestigd in de mempool zitten.’’

Aldus Todd Price, curriculum specialist voor de Bitcoin Association (een organisatie gericht op Bitcoin SV).

Reactie van de Bitcoin Association

Volgens de Bitcoin Association, is de miner die verantwoordelijk zou zijn voor de aanval actief op het Bitcoin SV netwerk sinds 2020. Deze miner heeft volgens de Bitcoin Association tot Juni dit jaar eerlijk gehandeld en veel blokken vol met transacties gemined. Echter werd er in Juni opgemerkt dat deze miner verantwoordelijk was voor het minen van lege blokken en ander verdacht gedrag. Ook is de hash-rate van deze entiteit al maanden gestaag verhoogd.

De Bitcoin Association, roept alle relevante exchanges op om de blok beloningen geassocieerd met de desbetreffende miner te bevriezen. Hierdoor is de desbetreffende miner niet in staat om zijn blok beloningen te laten uitbetalen. Dit terwijl de energiekosten, die betrekking hebben op de mining, gewoon doorbetaald moeten worden. Verder heeft de Bitcoin Association aangegeven dat het strafrechtelijke vervolging zal instellen tegen de verantwoordelijke entiteit/entiteiten.

Advertentie

Eerdere 51% aanvallen

Dit is niet de eerste keer dat het Bitcoin SV netwerk is getroffen door een 51% aanval. In augustus 2021 kon je in het bitcoin nieuws lezen dat het netwerk een 51% aanval onderging waarin er drie chains tegelijk werden gemined. Daarnaast was het netwerk in eind juni en begin Juli ook al getroffen door vier aanvallen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie