Rico Engelbarts
03/10/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/10/2019 06:00

BitPay gaat tegen het einde van dit jaar ripple (XRP) accepteren

icon-altcoins
Altcoin nieuws
BitPay gaat tegen het einde van dit jaar ripple (XRP) accepteren

Volgens een op 2 oktober gepubliceerd persbericht gaat blockchain-betalingsverwerker BitPay de samenwerking aan met Ripple’s Xpring. Daardoor kunnen klanten van BitPay tegen het einde van dit jaar XRP accepteren als betaalmiddel.
BitPay verwerkt betalingen in bitcoin (BTC), bitcoin cash (BCH) en ethereum (ETH). Het platform kan deze betalingen omzetten in stablecoins zoals USD Coin (USDC) en Gemini Dollar (GUSD), maar ook in 150 verschillende valuta in 200 verschillende landen. BitPay verwerkt jaarlijks zo’n $1 miljard aan cryptocurrency-betalingen.
In het persbericht stelt Sean Rollan, Director of Product van BitPay, dat de toevoeging van XRP betekent dat men meer opties heeft voor het doen van blockchain-betalingen:

BitPay-klanten maken gebruik van de belofte van blockchain-betalingstechnologie en kunnen met XRP een betaaloptie bieden die snel, kosteneffectief en schaalbaar is, […] De toevoeging van XRP als het volgende blockchain-betaalmiddel dat wordt ondersteund door BitPay breidt blockchain-keuzes uit voor de hele betalingsruimte.

De senior vicepresident van Xpring, Ethan Beard, voegt hieraan toe:

We zijn verheugd om samen te werken met BitPay om XRP voor zijn duizenden verkopers beschikbaar te maken voor dagelijkse aankopen en facturen. Dit is van cruciaal belang voor het bevorderen van de proliferatie en acceptatie van XRP als ruilmiddel om echte problemen op te lossen,

Het is nog niet bekend wanneer klanten van BitPay XRP kunnen gaan accepteren, maar dit zal naar verwachting tegen het einde van dit jaar zijn. De XRP zal zowel in combinatie met de BitPay Wallet als de BitPay Prepaid betaalkaart gebruikt kunnen worden.
Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaar staan. Wil je weten wat hij verwacht van de lange termijn? lees dan hier verder!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie