BitPay gaat tegen het einde van dit jaar ripple (XRP) accepteren

BitPay gaat tegen het einde van dit jaar ripple (XRP) accepteren

Volgens een op 2 oktober gepubliceerd persbericht gaat blockchain-betalingsverwerker BitPay de samenwerking aan met Ripple’s Xpring. Daardoor kunnen klanten van BitPay tegen het einde van dit jaar XRP accepteren als betaalmiddel.

BitPay verwerkt betalingen in bitcoin (BTC), bitcoin cash (BCH) en ethereum (ETH). Het platform kan deze betalingen omzetten in stablecoins zoals USD Coin (USDC) en Gemini Dollar (GUSD), maar ook in 150 verschillende valuta in 200 verschillende landen. BitPay verwerkt jaarlijks zo’n $1 miljard aan cryptocurrency-betalingen.

In het persbericht stelt Sean Rollan, Director of Product van BitPay, dat de toevoeging van XRP betekent dat men meer opties heeft voor het doen van blockchain-betalingen:

BitPay-klanten maken gebruik van de belofte van blockchain-betalingstechnologie en kunnen met XRP een betaaloptie bieden die snel, kosteneffectief en schaalbaar is, […] De toevoeging van XRP als het volgende blockchain-betaalmiddel dat wordt ondersteund door BitPay breidt blockchain-keuzes uit voor de hele betalingsruimte.

Advertentie

De senior vicepresident van Xpring, Ethan Beard, voegt hieraan toe:

We zijn verheugd om samen te werken met BitPay om XRP voor zijn duizenden verkopers beschikbaar te maken voor dagelijkse aankopen en facturen. Dit is van cruciaal belang voor het bevorderen van de proliferatie en acceptatie van XRP als ruilmiddel om echte problemen op te lossen,

Het is nog niet bekend wanneer klanten van BitPay XRP kunnen gaan accepteren, maar dit zal naar verwachting tegen het einde van dit jaar zijn. De XRP zal zowel in combinatie met de BitPay Wallet als de BitPay Prepaid betaalkaart gebruikt kunnen worden.

Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaar staan. Wil je weten wat hij verwacht van de lange termijn? lees dan hier verder!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Advertentie
Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€5.704,74 Kopen
1
1
Bitvavo
Reviewed
€5.625,00 Kopen
2
2
Coinmerce
Reviewed
€5.637,56 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€5.660,42 Kopen
4
4
Bitonic
Reviewed
€5.669,27 Kopen
5
5
Anycoin Direct
Reviewed
€5.682,85 Kopen
Laatste nieuws