Wessel Kersting Wessel Kersting
06/12/2021 15:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 20:18

BitTorrent koers stijgt op volume met 5% in waarde

icon-altcoins
Altcoin nieuws
BitTorrent koers stijgt op volume met 5% in waarde

Waar de top 100 van grootste cryptocurrencies steeds meer waarde lijken te verliezen is er toch nog een coin uit deze lijst die weet te stijgen. Dit keer is dat BitTorrent (BTT). De coin wist in een rode markt toch nog met bijna 30% te stijgen in de afgelopen 24 uur. Door deze stijging is het de hardste stijger van de dag in de top 100. Deze stijging heeft ervoor gezorgd dat de coin ook weer in de plus staat over de afgelopen zeven dagen. In die periode steeg BTT namelijk met 5%. 

Het volume van BTT is in de afgelopen 24 uur 143% gestegen ten opzichte van gister. De stijging heeft ervoor gezorgd dat BitTorrent de 45e plek heeft behaald. De totale marktwaarde van de cryptocurrency is $3,2 miljard. De coin heeft al een wild jaar achter de rug. Aan het begin van het jaar was de koers $0,00028. In slechts drie maanden steeg dit naar de all-time high (ATH) van $0,013. Dit is een stijging van ongeveer 4550%.

Nederlanders kiezen memekoning: Shiba inu of toch PEPE?
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Wat is BitTorrent?

BitTorrent is een peer-to-peer (P2P) platform waar gebruikers bestanden en torrents kunnen delen. Deze service is de laatste jaren veel meer gedecentraliseerd geworden. BitTorrent produceert op het moment twee producten, de ene is logischerwijs BitTorrent en de andere is µTorrent. BitTorrent geeft zelf aan meer dan 100 miljoen actieve gebruikers per maand te hebben. 

Advertentie

Grafiek van BitTorrent

Als we naar de afgelopen maanden maanden kijken zien we dat waar de koers eerst een neerwaartse trend vormde door middel van de weerstandslijn, deze lijn nu fungeert als steun. Bovenop deze steunlijn is een nieuw trendkanaal gemaakt. De koers heeft vandaag geprobeerd hier uit te breken, maar dat is nog niet gelukt. De prijs schoot weer snel binnen het trendkanaal. Het kanaal begint erg krap te worden, en investeerders moeten een beslissing maken. Het zal interessant zijn om te zien welke kan de uitbraak op gaat.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie