Erik Juffermans Erik Juffermans
22/02/2024 18:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/02/2024 14:57

BNB koers schiet omhoog dankzij nieuwe ‘Launchpool’ crypto

BNB-BNB
icon-altcoins
Altcoin nieuws
BNB koers schiet omhoog dankzij nieuwe 'Launchpool' crypto

Foto: Sharaf Maksumov/Shutterstock

Binance Coin (BNB) staat vandaag flink in het groen. De BNB koers steeg op woensdag met bijna 8 procent en daarmee komt de koers voor het eerst in maanden weer in de buurt van de 400 dollar. Een mogelijke reden voor de koers kracht van BNB is de lancering van portal (PORTAL), een gloednieuwe toevoeging aan het Binance Launchpool platform.

Railgun crypto stijgt 200% in waarde na steun van Ethereum oprichter
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Binance Launchpool

Binance Launchpool is een platform op de crypto exchange waar gebruikers hun assets kunnen staken om hiermee toegang te krijgen tot nieuwe crypto projecten. Het biedt investeerders een manier om op een vroeg moment in nieuwe spannende tokens te stappen.

De lancering van Portal op de Launchpool is groot nieuws en waarschijnlijk de reden voor de opmars van BNB. Maar wat maakt Portal zo speciaal? Portal is een cross-chain gaming platform. Wat vaak nog een probleem is in de crypto gaming sector is dat crypto games erg geïsoleerd zijn op hun respectievelijke blockchain. Portal probeert dit probleem op te lossen door een naadloze Web3 gaming ervaring te creëren.

De toevoeging van Portal op het launchingpool platform van Binance toont aan dat de exchange vertrouwen heeft in de toekomst van het project. Het is zoals gezegd een gloednieuwe token en dat biedt investeerders een mooie kans. Vanaf vandaag is Portal te farmen in de Launchpool. Gebruikers die BNB en FDUSD staken kunnen de komende zeven dagen PORTAL tokens uitgekeerd krijgen. 

Volgens een officieel bericht van Binance zal PORTAL vanaf 29 februari te verhandelen zijn voor alle Binance gebruikers. 

BNB in de lift

Wellicht kan dit nieuws BNB in het zadel helpen. De token loopt de afgelopen maanden een beetje achter op andere grote jongens zoals bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en solana (SOL). Maar met de koersstijging van de afgelopen twee dagen lijkt BNB na bijna tien maanden eindelijk uit een accumulatieperiode te breken. Op moment van schrijven komt de BNB koers uit op 382 dollar.

 

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie