Kevin Schijven Kevin Schijven
29/07/2021 06:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/07/2021 06:08

Burger King Brazilië accepteert nu betalingen met dogecoin (DOGE) voor de “Dogepper”

Nieuws
Burger King Brazilië accepteert nu betalingen met dogecoin (DOGE) voor de “Dogepper”

De Burger Kings van Brazilië accepteren nu betalingen met de ‘meme cryptocurrency dogecoin (DOGE), maar dat geldt niet voor het hele menu. Klanten van de populaire fastfoodketen kunnen nu met dogecoin een zogeheten “Dogepper” kopen.

De Dogepper is een snack bedoeld alleen voor honden en kost 3 DOGE, of ongeveer $0,63 of €0,53. De fastfoodketen kondigde het nieuws op 27 juli aan:

De Dogepper, een woordspeling op de bekende Whopper van Burger King, kan natuurlijk ook gekocht worden met fiatvaluta, in dit geval de Braziliaanse real (BRL). Het hondenkoekje is beschikbaar in meerdere locaties, maar Burger King Brazilië raadt mensen aan eerst van te voren te informeren en maximaal 5 te bestellen vanwege krapte in het aanbod.

Het hondensnoepje werd eigenlijk al begin deze maand in Brazilië geïntroduceerd, maar toen was er nog geen sprake van betaalmogelijkheden met dogecoin. Het lijkt er echter niet op dat dogecoin gebruikt kan worden om ook mensenvoedsel te kopen bij Burger King Brazilië.

“De koekjes, die het kenmerk van de beroemde Burger King smaak van gegrild vlees dragen, kunnen worden gekocht voor de waarde van 3 dogecoins in een eenvoudige transactie: de overdracht van DOGE van de consumentenwallet rechtstreeks naar de DOGE-wallet van Burger King.”

AXE hield vorige week ook een dergelijke promotie met dogecoin en lanceerde zijn nieuwe deodorant de “Dogecan.” Sinds afgelopen week begint eindelijk de crypto markt weer aan te trekken en de koersen te stijgen, waaronder die van DOGE. Vandaag blijft de DOGE koers echter een beetje achterliggen en hangt op het moment van schrijven rond een prijs van $0,21, dat is meer dan 70% onder de all-time high (ATH) van $0,712 uit begin mei.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie