Timo Bult Timo Bult
31/07/2021 13:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/07/2021 13:30

Cardano (ADA) Alonzo update vindt mogelijk al eind augustus plaats, aldus oprichter in video

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cardano (ADA) Alonzo update vindt mogelijk al eind augustus plaats, aldus oprichter in video

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

Cardano (ADA) kan al aan het eind van augustus werkende smart contracts hebben, dat heeft Cardano-oprichter Charles Hoskinson gisteren herhaald in een video op YouTube. Hoskinson legde onder andere uit dat de weg naar de Alonzo niet enkel om één update draait. Er lopen namelijk twee wegen parallel aan elkaar op weg naar de volledige lancering van Cardano’s smart contracts.

Alonzo, de update die uiteindelijk smart contracts naar het mainnet van Cardano zal brengen, wordt op dit moment getest op een testnet. En dat testnet maakt goede vooruitgang. Naast de lancering van smart contracts komt echter meer kijken, zo legt Hoskinson uit:

“Er zijn een soort van twee parallelle wegen tegelijkertijd aan de gang voor de lancering van Alonzo [,,,] weg nummer één is het hardfork combinator-moment, dat draait om Alonzo-mogelijkheden naar de node te krijgen. De andere weg gaat over het bouwen van de infrastructuur om deze node heen waarmee je zowel off-chain als on-chain code kunt uitvoeren en volledige Dapps kunt bouwen.”

“Ik geloof nog steeds dat de ontwikkelingsinfrastructuur gebouwd kan gaan worden in augustus-september,” voegt Hoskinson hieraan toe. Volgens hem betekent het dat men smart contracts kan gaan ontwikkelen vanaf het moment dat de hardfork plaats heeft gevonden.

In de loop van de tijd moet de infrastructuur eromheen het onder andere makkelijker gaan maken om deze smart contracts te ontwikkelen. De bekende fases (Alonzo Blue, Alonzo White etc.) blijven na de hardfork doorgaan en draaien dus om de ontwikkeling van de infrastructuur en niet per se om de smart contracts zelf.

Wat had een €500 solana investering 1 jaar geleden je nu opgeleverd?
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Cardano (ADA) futures licht positiever na update

Het nieuws omtrent Cardano en smart contracts is zo nu en dan reden voor skeptici om kritiek te uiten op het project. Het zou namelijk nog weinig echt gerealiseerd hebben, aldus critici. Op Polymarket kan men sinds kort in futures investeren. Handelaren kunnen hiermee gokken of Cardano tegen oktober smart contract zal hebben of niet.

24 uur geleden was nog te zien dat 60% van de investeerders verwacht dat Cardano het niet voor elkaar zal krijgen. Sinds de update zijn de verwachtingen echter aanzienlijk verschoven. Het ‘Nee’-kamp staat nu nog maar op 53%.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie