Timo Bult Timo Bult
05/03/2021 18:13 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/03/2021 18:13

Cardano (ADA) bereikt op 31 maart deze belangrijke mijlpaal

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cardano (ADA) bereikt op 31 maart deze belangrijke mijlpaal

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

Het was een spannende tijd voor Cardano (ADA), maar het is nog niet klaar! De komende maanden worden belangrijke updates uitgerold. Zo worden onder andere smart contracts gelanceerd. Maar eerst zal op 31 maart een belangrijke mijlpaal bereikt worden.

Cardano wordt ontwikkeld door Input Output Hong Kong (IOHK), het bedrijf van Cardano-oprichter Charles Hoskinson. Aangezien het netwerk zich nog in de beginfase van zijn ontwikkeling bevindt, is Cardano op dit moment nog enigszins gecentraliseerd.

Dit betekent dat IOHK in eerste instantie 100% van alle transacties verwerkte. Dat zorgde in juli 2020, toen Shelley gelanceerd werd, nog voor enige zorgen. Centralisatie gaat namelijk rechtstreeks in tegen de ethos van crypto. Dat het netwerk zo gecentraliseerd was had echter een goede reden.

Terwijl het netwerk en zijn stakers langzaam op stoom kwamen, kon de veiligheid nog niet gewaarborgd worden. Zo zouden hackers een aanval uit kunnen voeren op Cardano als er nog niet zoveel mensen aan het staken waren. Elke epoch, een periode van vijf dagen op het Cardano-netwerk, werd de sleutel tot het netwerk echter langzaam overgedragen aan de community.

Elke epoch wordt namelijk het aantal transacties dat door IOHK’s nodes wordt verwerkt met 2% teruggeschroefd. Hiermee is 31 maart de dag dat Cardano volledig gedecentraliseerd zal zijn. Een belangrijke mijlpaal dus!

Veel ogen zijn op Cardano gericht. Het kan namelijk concurrentie vormen voor Ethereum (ETH). Gisteren was nog op Crypto Insiders te lezen dat het aantal zoekopdrachten naar Cardano via Google naar een recordhoogte is geschoten. De interesse vanuit Nederland is daarbij het grootst!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie