Kevin Schijven Kevin Schijven
03/01/2021 07:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/01/2021 07:08

Cardano (ADA) binnenkort op leenplatform Celsius Network, bevestigt CEO in AMA

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cardano_(ADA)_binnenkort_op_leenplatform_Celsius_Network,_bevestigt_CEO_in_AMA

Celsius Network, een cryptocurrency leenplatform, gaat cardano (ADA) toevoegen. Dat kondigt het bedrijf tijdens een ask me anything (AMA) sessie op 1 januari aan:


Dat betekent dat ADA houders binnenkort het Celsius Network platform kunnen gebruiken om yield, of rente, te verdienen met hun vastgezette ADA. Momenteel kan dat met ADA alleen nog via staking op de Cardano blockchain.
Alhoewel dit niet strikt gezien niet om decentralized finance (DeFi) gaat, is dit wel een vorm van yield farming. Daar is dus enige voorzichtigheid wel bij aan te raden.
Celsius CEO Alex Mashinsky bevestigde het nieuws in de AMA, maar gaf niet aan hoe hoog het percentage zal zijn voor de rente op ADA. Momenteel ligt de APY, of jaarlijkse opbrengst, via Celsius Network voor de meeste cryptocurrencies ergens tussen 2,5% en 20%.
Mensen hopen dat het natuurlijk aan de hogere kant zal zijn. Dat is wellicht ook nodig om het risico waard te maken om deze manier te verkiezen boven de optie om de ADA te staken op Cardano zelf, wat ongeveer 4-5% jaarlijks opbrengt.
Cardano gaat ergens in de komende maanden de mogelijkheid voor smart contracts op het netwerk toevoegen met de ‘Goguen’ update. Dat zal hoogstwaarschijnlijk gepaard gaan met de komst van DeFi apps op Cardano.
In gerelateerd nieuws kondigt Sam Bankman-Fried op 2 januari aan dat CEL, de native token van Celsius Network, nu genoteerd is op de FTX exchange. De koers van CEL is de afgelopen week met zo’n 50% toegenomen en bereikte op 30 december een all-time high (ATH) rond $5.85.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie