Kevin Schijven Kevin Schijven
21/03/2021 19:57 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/03/2021 19:57

Cardano (ADA) oprichter haalt “ghost chain” kritiek onderuit; steeds meer projecten bouwen op Cardano

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cardano (ADA) haalt ghost chain kritiek onderuit steeds meer projecten bouwen op Cardano

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

Het zal je wellicht opgevallen zijn dat Cardano (ADA) erg goed presteert sinds februari. De koers van ADA lag nog rond $0,34 op 1 februari en steeg naar een nieuwe all-time high (ATH) van $1,48 op 18 maart. Dat is een stijging van maar liefst 335% in minder dan twee maanden!

Dat succes zorgde ervoor dat Cardano even in de top drie grootste cryptocurrencies qua marktkapitalisatie stond met $47 miljard. De correctie zorgde er echter voor dat Cardano weer terug naar nummer vijf is gevallen. Dat komt ook omdat de Tether (USDT) printer overuren blijft draaien en de Binance Coin (BNB) sterk presteert.

Daarnaast is het succes van ADA ook op de futures-markt te zien. De zogeheten open interest (IO) op ADA-futurescontracten ligt momenteel op bijna $1 miljard volgens Bybt.com. Het is tot dusver alleen bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) ooit gelukt om door deze $1 miljard te breken.

Ook het aantal dagelijkse actieve ADA wallet-adressen neemt hard toe en ligt momenteel op meer dan 85.000. Het netwerk verwerkt gemiddeld maar liefst $4,5 miljard aan transacties per dag.

Toch ontvangt het project nog enige kritiek vanuit de community. Er zouden namelijk, vooral in vergelijking met concurrent Ethereum, vooralsnog erg weinig applicaties draaien op het platform. Dat komt natuurlijk omdat bepaalde functionaliteiten als smart contracts nog moeten worden toegevoegd.

Toch deelt IOHK CEO en Cardano oprichter Charles Hoskinson op 20 maart het volgende plaatje met projecten die onderdeel zijn van het Cardano-ecosysteem, wat aantoont dat het netwerk wellicht actiever al is dan sommigen denken:

Onlangs ging Hoskinson in een video in op de toekomst van het project met betrekking tot nieuwe applicaties en de lancering van decentralized finance (DeFi)

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie