Timo Bult Timo Bult
11/08/2021 08:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/08/2021 08:08

Cardano (ADA) koers stijgt hard, komt dat door dit nieuws?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cardano (ADA) koers stijgt hard, komt dat door dit nieuws?

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

De cardano (ADA) prijs is de afgelopen 24 uur hard gestegen! Naast dat de koers door een aantal belangrijke weerstandszones is gebroken, ligt er ook groot nieuws op de horizon. Cardano-oprichter Charles Hoskinson deelde gisteravond namelijk een korte update met daarin de bevestiging dat vrijdag een belangrijke datum bekend zal worden gemaakt.

Dan wordt namelijk bekend gemaakt op welke datum Alonzo zal worden geïmplementeerd op het mainnet van Cardano. Alonzo is de update die smart contracts zal gaan activeren, een functionaliteit die tot nu toe nog ontbreekt op Cardano. Zodra deze update live is, kan Cardano de concurrentie aangaan met Ethereum (ETH).

Hoskinson laat in zijn update weten:

“We hebben veel discussies met partners en andere mensen gehad, en het lijkt erop dat we op schema liggen voor vrijdag om de datum bekend te maken.”

De datum zou inmiddels intern al bekend zijn. Deze wordt dus echter pas aankomende vrijdag in de mid-month update met de wereld gedeeld. De verwachting is dat de hard fork ergens eind deze maand, begin volgende maand al kan gaan plaatsvinden. Inmiddels lijkt de koers sterk te reageren op de geruchten. Die steeg de afgelopen 24 uur namelijk met 20% in waarde!

De ADA koers zat sinds het bereiken van een low bij $1 op 20 juli al in een lichte opwaartse trend. Gisterochtend begon cardano echter plotseling te versnellen waarmee de koers nu sinds 20 juli maar liefst 72% in de plus staat.

Handelaren die op de korte termijn handelen moeten echter altijd rekening houden met een buy the rumour, sell the news event. Dit houdt in dat het vaak voorkomt dat een koers hard stijgt in afwachting van groot nieuws. Maar zodra het nieuws dan eindelijk naar buiten komt, kan de koers flink corrigeren door investeerders die hun winsten verzilveren.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie