Cardano (ADA) koers stijgt op, dit is waarschijnlijk waarom

Cardano (ADA) koers stijgt op, dit is waarschijnlijk waarom

Vanochtend was al op Crypto Insiders te lezen dat cardano (ADA) dik in de plus stond. De nu nummer 10 cryptocurrency heeft er nog een schepje bovenop gedaan en staat op het moment van schrijven 16% in de plus! In dit artikel lees je over de mogelijke redenen waarom ADA zo hard kon stijgen.

Cardano, ook wel de “Ethereum killer” genoemd, is een blockchain-platform waarop smart contracts uitgevoerd kunnen worden. In plaats van het proof-of-work (PoW) model gebruikt Cardano het proof-of-stake (PoS) model, waardoor het netwerk veel minder energie behoeft dan bijvoorbeeld het Ethereum-netwerk. De technologie achter Cardano is volledig getoetst volgens de wetenschappelijke onderzoeksmethode, waarmee Cardano het eerste blockchain-platform is dat een broncode gebruikt welke door een groot wetenschappelijk netwerk wordt getest op bugs en kwetsbaarheden.

Cardano breekt uit

Vaak zien we altcoins sterk in waarde stijgen nadat er positief nieuws naar buiten is gekomen over het desbetreffende project. Echt groot nieuws lijkt er niet te zijn omtrent Cardano waarmee de stijging vooral te verklaren valt middels technische analyses.

Advertentie

De bitcoin-trader en analist Crypto Rand stelt op Twitter dat ADA uit een falling wedge is gebroken en vervolgens een stijgend driehoekspatroon vormde:

Niet veel later blijkt cardano ook uit de stijgende driehoek te zijn gebroken:

Kortom, cardano lijkt dus gelanceerd te worden als gevolg van een uitbraak boven een belangrijke weerstandszone. Een van de volgende targets is mogelijk de $0,54, een prijsniveau waar ADA in het verleden vaker weerstand ondervond. Of de stijging zich op deze manier voortzet de komende uren is niet zeker. Zo is de situatie op de 4-uurs grafiek overbought wat aanduidt dat de bulls wellicht wat kracht aan het verliezen zijn als gevolg van de sterke stijging.

Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaar staan! Volgens hem staat bitcoin in de startblokken voor een nieuwe rally. Benieuwd naar zijn analyse? Lees hem dan snel!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€9.154,28 Kopen
1
1
Bitvavo
Reviewed
€9.040,00 Kopen
2
2
Coinmerce
Reviewed
€9.088,79 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€9.116,04 Kopen
4
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.116,77 Kopen
5
5
Bitonic
Reviewed
€9.126,92 Kopen
Laatste nieuws