Timo Bult Timo Bult
25/06/2021 18:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/06/2021 18:30

Cardano (ADA) netwerk verwelkomt 60.000 nieuwe stakers in 3 weken tijd, en meer positieve signalen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cardano (ADA) netwerk verwelkomt 60.000 stakers in 3 weken tijd, en meer positieve signalen

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

De komende maanden zijn erg belangrijk voor Cardano (ADA). Naar verwachting zal de grote Alonzo-update namelijk in de tweede helft van dit jaar gelanceerd gaan worden waarmee ook eindelijk smart contracts geactiveerd zullen worden. Inmiddels neemt de hype omtrent de altcoin toe en vinden ook steeds meer investeerders hun weg naar de staking pools op het Cardano-netwerk. Dat blijkt uit data van Cardano PoolTool.

Volgens het platform, dat data verzamelt van het Cardano-netwerk, zijn er op dit moment bijna 660.000 wallets die staken. Dit is het vastzetten van ADA om bij te dragen aan de beveiliging van het netwerk. Begin juni zou de teller nog net de 600.000 hebben aangetikt. In ongeveer drie weken tijd zijn er dus 60.000 stakende wallets bijgekomen.

Nog een indrukwekkend gegeven is het percentage van de totale ADA-voorraad dat vast is gezet. Maar liefst 71% van alle ADA wordt op dit moment gestaked. Dit houdt in dat bijna $30 miljard aan ADA wordt gestaked van de totale marktkapitalisatie van ADA van $41,6 miljard.

Cardano maakt zich langzaam op om de strijd aan te gaan met Ethereum (ETH). Beide netwerken ondersteunen smart contracts en dus worden de twee vaak rivalen van elkaar genoemd. Het verschil is natuurlijk dat Ethereum al grotendeels operationeel is waar Cardano nog in ontwikkeling is. De oprichter van Cardano, Charles Hoskinson, stelde onlangs dat Ethereum Bitcoin (BTC) hoe dan ook 9 van de 10 keer zal verslaan. Hoe de strijd tussen Ethereum en Cardano zal verlopen zullen we dus waarschijnlijk dit jaar al gaan zien.

Bovendien doen er geruchten de ronde dat Cardano mogelijk met El Salvador zal gaan samenwerken. Daar sprak Hoskinson onlangs over op YouTube. Hij zei dat de autoriteiten van het land dat onlangs Bitcoin als wettig betaalmiddel aan heeft genomen “zeker interesse hebben getoond” in het digitaliseren van hun land:

“Ze hebben zeker interesse getoond om het land te digitaliseren en verder te gaan dan alleen het legaliseren van Bitcoin. Dus we zullen er de komende 2-4 weken een beter idee van krijgen.”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie