Timo Bult Timo Bult
20/04/2021 08:39 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/04/2021 08:39

Cardano (ADA) nu het grootste staking-netwerk op de markt, en meer positieve ontwikkelingen!

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cardano (ADA) nu het grootste staking-netwerk op de markt, en meer positieve ontwikkelingen

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

Cardano (ADA) is nu het grootste staking-netwerk op basis van dollarwaarde. Dat laat CryptoDiffer aan de hand van een grafiek zien. Het laat hiermee Polkadot (DOT) achter zich en toont daarnaast nog een aantal andere positieve ontwikkelingen.

Het staken van cryptocurrency is crypto vastzetten om bij te dragen aan de beveiliging van het netwerk. Proof of Work (PoW) blockchains, zoals Bitcoin (BTC), zijn hiervoor afhankelijk van minersZij moeten complexe rekensommen oplossen voordat zij transactiedata aan de blockchain mogen toevoegen. Zij krijgen bij het succesvol minen van een block bitcoin als beloning.

In een Proof of Stake (PoS) netwerk gaat dat dus net even anders. Het zijn hier niet de miners die transacties verwerken, maar stakers. Door crypto vast te zetten heb jij er baat bij dat het netwerk goed verloopt en dat er geen foute transacties worden verwerkt. Zou dit wel gebeuren dan zou de waarde van de crypto die is vastgezet, waaronder die van jouw, afnemen aangezien het vertrouwen in het netwerk dan zou verdwijnen.

CryptoDiffer laat een aantal interessante ontwikkelingen zien tussen de verschillende staking-netwerken. Hier volgt eerst de grafiek van eind januari 2021:

Destijds was Polkadot het grootste staking-netwerk. Cardano stond toen al aardig hoog, ondanks het feit dat staking toen nog niet zo heel lang kon op het netwerk. Kijken we naar de gisteren gepubliceerde grafiek dan zien we Cardano verder doorstomen.

Cardano is nu dus het grootste staking-netwerk op de markt. Tevens is het percentage ADA dat is vastgezet gegroeid van 69,9% naar nu 73,3%. Dit is mogelijk een teken dat meer ADA-bezitters en investeerders vooralsnog positieve verwachtingen hebben over de komende maanden. Cardano zal namelijk een grote update uit gaan voeren, waarover je in dit artikel meer kan lezen!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie