Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Cardano (ADA) oprichter, Charles Hoskinson, blij met aftreden voorzitter Cardano Foundation

Afgelopen dinsdag, 13 november, wist Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano (ADA) en CEO van IOHK (Input Output Hong Kong), met een stukje goed nieuws te komen: Cardano voorzitter Michael Parsons treedt af.

Om te begrijpen waarom dit goed nieuws is voor Hoskinson moet men eerst teruggaan naar een open brief van 12 oktober die Hoskinson en Ken Kodoma, CEO van Emurgo, samen gepubliceerd hadden. In de brief lieten de ondernemers namelijk weten dat ze teleurgesteld waren in de prestaties van de Cardano Foundation. Ook kwamen ze met het voorstel Michael Parsons te laten aftreden en de Cardano Foundation een volledige audit te laten ondergaan. Hierna zouden IOHK en Emurgo de taken overnemen tot minstens 2020.

- Advertentie -

Gisteravond kreeg Hoskinson dus zijn zin en trad Parsons af. Hoskinson besloot ter reactie de Cardano community aan te spreken via zijn YouTube kanaal, waar hij een nieuwe video uploadde met meer details over de situatie.

Ondertussen leverde de Cardano Foundation zelf een vrij korte reactie op het aftreden van Parsons. Het haalde hierbij simpelweg de hoofdpunten aan: Ten eerste het aftreden van Michael Parsons, ten tweede dat Pascal Schmid, raadslid van de Cardano Foundation, tijdelijk de taken overneemt en tot slot dat de Cardano Foundation hard werkt aan de werving van nieuwe raadsleden.

En nu?

Volgens Hoskinson zijn er drie belangrijke punten waar nu aan gewerkt moet worden binnen de Cardano Foundation:

  1. “De Cardano Foundation moet haar geloofwaardigheid en vertrouwen weer terugwinnen.”
  2. “De Cardano Foundation moet een ‘goede burger’ weten te zijn binnen de Zwitserse jurisdictie.” Dusdanig moet de Foundation ook bijdragen aan deze jurisdictie om haar bestaan bekend te maken en een effectieve instantie te zijn binnen dat ecosysteem.
  3. De Cardano Foundation moet zichzelf weer her-uitvinden en een beter onderhoudsmodel opstellen. Volgens Hoskinson zal er eerst een periode van een maand of twee aanbreken waarin zaken op orde zullen worden gesteld. Hierna zullen Emurgo en IOHK samenwerken met de Cardano Foundation om een beter onderhoudsmodel te ontwikkelen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.280,00 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.104,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.124,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.173,40 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.191,60 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.104,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.124,10 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.173,40 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.191,60 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.280,00 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...