Timo Bult Timo Bult
06/08/2021 12:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/08/2021 12:15

Cardano (ADA) oprichter: ‘Smart contracts waarschijnlijk ergens tussen deze data gelanceerd’

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cardano (ADA) oprichter Smart contracts waarschijnlijk ergens tussen deze data gelanceerd

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

Cardano (ADA) komt steeds dichterbij zijn grote Alonzo update. Onlangs publiceerde de oprichter van het netwerk, Charles Hoskinson, weer een video update over de voortgang. Daarin noemde hij onder andere opnieuw de verwachte datum dat Alonzo live zal gaan.

Alonzo, de update die uiteindelijk smart contracts naar het mainnet van Cardano zal brengen, wordt op dit moment getest op een testnet. En dat testnet maakt goede vooruitgang. Op dit moment bereiden de Cardano-ontwikkelaars zich voor op het zogenoemde hard fork combinator event (HFC). Dit is het moment dat Alonzo echt live zal gaan.

Daar komen allerlei ingewikkelde processen bij kijken. Zo wordt er nu hard gewerkt aan de Daedalus wallet integratie. Zodra dat voltooid is, worden meerdere crypto exchanges en andere infrastructure providers uitgenodigd om samen te komen. Zij zullen op basis van allerlei factoren de meest ideale datum bepalen.

“Op basis van de feedback die de exchanges en de andere infrastructuurpartijen geven, komen ze samen voor een geconsolideerde mening over wat de beste leveringsdatum is op basis van de upgradetijd.”

Aldus Hoskinson. In de “mid-month update,” dus ergens over twee weken, zal een precieze datum bekend worden gemaakt. Hoskinson benadrukte meerdere keren dat de HFC waarschijnlijk tussen 31 augustus augustus en 7 september zal plaatsvinden. Alles ziet er op dit moment goed uit, aldus de oprichter:

“Zo te zien ziet alles er goed uit. We gaan een mid-month update doen en die update zal de datum van het HFC-evenement aankondigen.”

Zodra de datum bekend wordt, wordt er ook een andere datum bekend gemaakt. Dit is de Abort fallback datum. Mochten er problemen ontstaan bij de initiële lancering van Alonzo, dan kan er nog teruggevallen worden op een later update-moment. Dit is waarschijnlijk vijf dagen na de eerste HFC.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie