Rico Engelbarts
02/08/2020 14:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/08/2020 14:55

Cardano (ADA) ziet vlak na lancering Shelley flinke toename 'stake pools,' decentralisatie neemt toe

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cardano (ADA) ziet vlak na lancering flinke toename 'stake pools'

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

Onlangs heeft Cardano (ADA), dat zichzelf ziet als een open-source smart-contractplatform om te concurreren met Ethereum (ETH), een nieuwe hard fork uitgevoerd om naar het nieuwe gedecentraliseerde Shelley-netwerk over te stappen. Hiermee wordt het Byron-netwerk achtergelaten, wat volgens IOHK het platform “een stap dichterbij” zou brengen naar volledige decentralisatie.
Volgens het officiële persbericht van de Cardano Foundation kunnen gebruikers zich nu registreren als belanghebbende pool operators of hun ADA staken in pools om beloningen te genereren. Binnen slechts vier dagen na de succesvolle lancering zijn er al meer dan 600 actieve pools waarin gebruikers hun ADA kunnen staken.
Uit gegevens van ADAPools.org blijkt dat Cardano momenteel 623 actieve stake pools heeft, wat een relatieve piek vertegenwoordigt na de transitie naar Shelley. De pools, die gebruikers in staat stellen om deel te nemen aan het staking-protocol, hebben bij elkaar 2,74 miljard ADA ingezet voor het verbeteren van de decentralisatie van het netwerk.

“Zodra het Cardano-mainnet 1.000 pools heeft bereikt, wordt Cardano een van de meest gedecentraliseerde, schaalbare en veilige blockchains tot nu toe.”

Zoals genoemd zijn gebruikers nu in staat om deel te nemen aan het netwerk met de recente Shelley-upgrade. Mochten zij geen problemen hebben met het aan de kant zetten van hun ADA-tokens, dan kunnen zij periodiek een rendement krijgen door het vastzetten van deze tokens.
Gebruikers kunnen nu hun eigen pool draaien of lid worden van een bestaande. Voor individuele gebruikers is het staken van hun tokens in een bestaande pool de interessante optie terwijl het beheren van een eigen pool aantrekkelijker is voor gevorderden.

Van IOHK naar IOG

Op 1 augustus stuurde Charles Hoskinson een tweet de wereld in met een screenshot van de Cardano poolTool om te laten zien dat de stake pools van IOHK nu werken. Opvallend is dat de pools nu een IOG-voorvoegsel hebben in plaats van IOHK. De reden hiervoor volgens Hoskinson is dat ze een rebranding ondergaan en langzaam overgaan naar IOG.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie