Rico Engelbarts
07/05/2018 09:34 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/05/2018 09:34

Cardano gaat Ethiopië helpen koffie te verbouwen met blockchain

Nieuws
cardano_gaat_ethiopie_helpen_koffie_verbouwen_met_blockchain

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

Het meest recente project van blockchain pionier Charles Hoskinson zet de oorsprong van koffie op de blockchain. Hoskinson, welke mede-oprichter is van Ethereum en aan het roer staat van Cardano, heeft een memorandum van overeenstemming (MOU) met het Ethiopische ministerie van wetenschap en technologie voor een agri-tech (landbouw-technologie) ontwikkeling op de publieke ledger.
De overeenstemming delegeert Cardano de taak om blockchain mogelijkheden te onderzoeken die het Afrikaanse land kan gebruiken in de agri-tech sector. Investeerder lijken nog niet gereageerd te hebben op de bekendmaking gezien de koers van Cardano (ADA) op moment van publicatie onveranderd leek.
Volgens de MOU zullen deelnemers aan het onderzoek uitzoeken hoe de blockchain bijvoorbeeld gebruikt kan worden om koffie te ‘tracken’ langs de supply chain of om registratie van percelen vast te leggen om fraude te voorkomen. De partnership beoogt een lange termijn impact met educatie als kernwaarde. Hoskins streeft na om niet alleen zijn ideeën te delen maar ook om ontwikkelaars te leren hoe ze de Cardano blockchain technologie zelf kunnen gebruiken.
Cardano’s visie met betrekking tot ontwikkelingslanden gaat buiten de landsgrenzen van Ethiopië, maar het is wel het land waar de uitwerking van die visie begint. John O’Connor, ‘director of African Operations’, welke zich bij de Cardano Foundation heeft gevoegd, schreef in een blogpost hoe educatie een sleutelrol zal spelen in Cardano’s missie in Afrika:

Dit jaar zullen we onze eerste cursussen aanbieden in Afrika, hoogstwaarschijnlijk in Ethiopië. We verwachten dat de eerste groep Ethiopische ontwikkelaars eind van het jaar bijdragen aan de Cardano code.

Hoskinson sprak eerder dit jaar op de London School of Economics over de doelen van Cardano met betrekking tot ontwikkelingslanden. Hij benoemde daar de problemen omtrent perceel registratie waarbij eigenaren van eigen land worden weggestuurd door inadequate registratie. Landen zoals Rwanda, Kenia en Ghana zijn momenteel bezig met registratie van percelen op de blockchain.
Hoskinson legde verder uit dat hij zich in de crypto wereld waagde om mensen te kunnen helpen hun eigen problemen op te lossen.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
3x goed nieuws voor Shiba & Nederlanders maken iedereen SHIB miljonair
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen gratis SHIB
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Cryptomarkt volatiel na CPI-schok, dit kan niet lang meer duren
Cryptomarkt volatiel na CPI-schok, dit kan niet lang meer duren
terra-luna-lunc-do-kwon
Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven
Grote ethereum investeerders slaan toe voor komst ETF's
Grote ethereum investeerders slaan toe voor komst ETF’s
Advertentie