Home Nieuws Altcoin nieuws Cardano gaat Ethiopië helpen koffie te verbouwen met blockchain

Cardano gaat Ethiopië helpen koffie te verbouwen met blockchain

Het meest recente project van blockchain pionier Charles Hoskinson zet de oorsprong van koffie op de blockchain. Hoskinson, welke mede-oprichter is van Ethereum en aan het roer staat van Cardano, heeft een memorandum van overeenstemming (MOU) met het Ethiopische ministerie van wetenschap en technologie voor een agri-tech (landbouw-technologie) ontwikkeling op de publieke ledger.

- Advertentie -

De overeenstemming delegeert Cardano de taak om blockchain mogelijkheden te onderzoeken die het Afrikaanse land kan gebruiken in de agri-tech sector. Investeerder lijken nog niet gereageerd te hebben op de bekendmaking gezien de koers van Cardano (ADA) op moment van publicatie onveranderd leek.

Volgens de MOU zullen deelnemers aan het onderzoek uitzoeken hoe de blockchain bijvoorbeeld gebruikt kan worden om koffie te ‘tracken’ langs de supply chain of om registratie van percelen vast te leggen om fraude te voorkomen. De partnership beoogt een lange termijn impact met educatie als kernwaarde. Hoskins streeft na om niet alleen zijn ideeën te delen maar ook om ontwikkelaars te leren hoe ze de Cardano blockchain technologie zelf kunnen gebruiken.

Cardano’s visie met betrekking tot ontwikkelingslanden gaat buiten de landsgrenzen van Ethiopië, maar het is wel het land waar de uitwerking van die visie begint. John O’Connor, ‘director of African Operations’, welke zich bij de Cardano Foundation heeft gevoegd, schreef in een blogpost hoe educatie een sleutelrol zal spelen in Cardano’s missie in Afrika:

Dit jaar zullen we onze eerste cursussen aanbieden in Afrika, hoogstwaarschijnlijk in Ethiopië. We verwachten dat de eerste groep Ethiopische ontwikkelaars eind van het jaar bijdragen aan de Cardano code.

Hoskinson sprak eerder dit jaar op de London School of Economics over de doelen van Cardano met betrekking tot ontwikkelingslanden. Hij benoemde daar de problemen omtrent perceel registratie waarbij eigenaren van eigen land worden weggestuurd door inadequate registratie. Landen zoals Rwanda, Kenia en Ghana zijn momenteel bezig met registratie van percelen op de blockchain.

Hoskinson legde verder uit dat hij zich in de crypto wereld waagde om mensen te kunnen helpen hun eigen problemen op te lossen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€14.268,60 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€14.294,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.309,00 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€14.362,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€14.524,30 Kopen
Laatste nieuws

– Advertentie –

Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...