Kevin Schijven Kevin Schijven
03/06/2021 14:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/06/2021 14:31

Cardano lanceert binnenkort zijn eerst cross-chain brug, ADA koers breekt toch uit

Nieuws
Cardano lanceert binnenkort zijn eerst cross-chain brug, ADA koers breekt toch uit

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

Cardano (ADA) gaat binnenkort een link leggen met de blockchain van Nervos. Deze cross-chain bridge zou ergens in de komende zes weken moeten lanceren. Dat meldt Input Output Hong Kong (IOHK), het ontwikkelingsteam achter Cardano, op 2 juni:

Deze blockchain brug maakt het mogelijk om ADA tokens te verplaatsen van Cardano naar Nervos en ‘Common Knowledge Base’ (CKB) tokens te verplaatsen van Nervos naar Cardano. Deze ‘Force Bridge’ wordt gebouwd door Mousebelt en wordt gefinancierd door Nervos. IOHK helpt aan de ontwikkeling mee.

Het is de eerste dergelijke brug voor het grote Cardano netwerk, de vijfde grootste crypto ter wereld met een marktkapitalisatie van zo’n $60 miljard. Romain Pellerin, CTO van IOHK, noemt dit soort bruggen essentieel voor de adoptie van crypto:

“Blockchain-technologie zal alleen acceptatie door de mainstream bereiken wanneer eindgebruikers niet vastzitten in één blockchain of standaard, maar naadloos toegang hebben tot waarde en nut, ongeacht welke blockchain ze gebruiken.

Door onze gemeenschappen te verbinden en innovatieve nieuwe manieren te vinden om samen te werken, zoals we hebben gedaan met Nervos, kunnen we ervoor zorgen dat blockchain zijn beloften waarmaakt om een eerlijker en efficiënter wereldwijd financieel besturingssysteem te creëren.”

De meeste koersen in de cryptocurrency markt kleuren vandaag groen, maar ADA bleef in eerste instantie achter liggen. Toch maakte ADA in de voormiddag een behoorlijke sprong omhoog en wist daarmee de weerstand rond $1,80 te breken. ADA tikte even $1,89 aan, het hoogst in twee weken, maar maakt op het moment van schrijven weer een correctie omlaag. Met een toenemend handelsvolume bestaat de kans dat we wellicht weer snel een test van $2 zullen zien.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie