Timo Bult Timo Bult
08/12/2021 18:36 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 20:26

Cardano lanceert Ethereum token converter testnet

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

Cardano (ADA) is een veelbelovend netwerk dat nog in ontwikkeling is. Met kleine stapjes komt het netwerk steeds dichterbij het einddoel, een schaalbaar en efficiënt smart contract netwerk. Gisteren kwam mooi nieuws naar buiten omtrent Cardano. Het heeft namelijk het ERC20-converter testnet gelanceerd. Met deze converter kunnen gebruikers op Ethereum (ETH) gebaseerde tokens omzetten in op Cardano gebaseerde tokens.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

SingularityNET (AGIX) tokens kunnen nu worden overgezet naar Cardano

ERC20 is de standaard die tokens hebben die op Ethereum gebaseerd zijn. Om projecten weg te kunnen kapen bij dat netwerk, en om meer liquiditeit naar Cardano te krijgen, is de ontwikkelaar van Cardano druk bezig met een converter. Gisteren lanceerde het testnet waarop gebruikers hun SingularityNET (AGIX) ERC20 tokens over kunnen zetten naar het Cardano netwerk. Input Output Global (IOG) schrijft over de lancering:

“Dit markeert een belangrijke stap voorwaarts in het stimuleren van interoperabiliteit tussen blockchains om een functionele omgeving voor decentralized finance (DeFi) tot stand te brengen.”

Hoe de Ethereum-Cardano brug werkt

Gebruikers die de converter willen testen en AGIX in bezit hebben kunnen de converter bereiken via een URL. De AGIX tokens zullen vervolgens aan de Cardano-zijde worden aangemaakt met dezelfde waarde en functionaliteit. De converter maakt het ook mogelijk om de tokens weer terug om te zetten in ERC20 tokens.

Cardano_converter_08-12
Bron: IOG
Advertentie

Niet de enige brug waar Cardano aan werkt

De converter is niet de enige brug waar Cardano aan werkt. In de aankondiging schrijft de ontwikkelaar:

“We bouwen momenteel aan en werken samen aan meerdere bruggen om Cardano te verbinden met andere blockchains, en deze eerste converter is een vitale slagader in dit systeem. Hoe meer deze verbindingen groeien, hoe groter het netwerkeffect om de liquiditeitsstroom binnen het Cardano-ecosysteem te stimuleren.”

Hoewel het mooie stappen zijn, valt de ADA prijs vooralsnog tegen. De prijs van de cryptocurrency van het netwerk zette enkele maanden geleden een all-time high (ATH) van rond de $3 neer. Ondanks de ontwikkelingen binnen het project handelt ADA nu echter op slechts $1,40.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie