Sander van Rijn Sander van Rijn
07/11/2023 12:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/11/2023 11:15

Cardano maakt gewaagde zet en omarmt crypto technologie van Polkadot

Cardano-ADA Polkadot-DOT
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cardano is

Foto: Sanjay kj/Shutterstock

Cardano (ADA) maakt een opvallende aankondiging. Cardano gaat namelijk technologie van een concurrerende crypto inzetten: polkadot (DOT).

Cardano gaat specifiek gebruikmaken van Substrate, het onderliggende raamwerk voor Polkadot. Input Output Global (IOG), de ontwikkelaars van Cardano, willen het raamwerk inzetten voor het ‘partner chain’ project.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Cardano zet Substrate van Polkadot in

Polkadot is gebouwd op Substrate. Substrate is ontworpen om het voor ontwikkelaars gemakkelijker te maken om eigen aangepaste blockchains te bouwen.

Blockchains die met Substrate zijn gebouwd, kunnen onafhankelijk draaien of kunnen worden aangesloten op het Polkadot-netwerk als een “parachain.” Deze parachains draaien parallel aan elkaar op het Polkadot netwerk en kunnen met elkaar communiceren.

Cardano wil met zijn ‘partner chain project’ een dergelijk netwerk opbouwen van onderling verbonden blockchains en zet daarom Substrate in. Het Substrate raamwerk van Polkadot biedt hiervoor een modulair structuur.

Met deze stap wil Cardano veranderen van een enkele blockchain naar een netwerk van meerdere ketens met elk zijn eigen unieke capaciteit. De verschillende blockchains moeten makkelijk met elkaar kunnen communiceren.

Het idee is dat deze partnerketens hun eigen regels hebben voor het verwerken van transacties, maar nog steeds gebruik kunnen maken van Cardano’s systeem om transacties te bevestigen en veilig te houden.

Advertentie

Het eerste ‘partner chain’ project van Cardano

IOG kondigde al eerder aan dat zijn eigen ‘Midnight’ blockchain het eerste project zal zijn dat dit Substrate raamwerk implementeert en een partner chain wordt. Het Midnight project richt zich op de beveiliging van gevoelige commerciële en persoonlijke gegevens.

Cardano is opgericht door Charles Hoskinson, medeoprichter van Ethereum (ETH). Polkadot is ook opgericht door een medeoprichter van Ethereum, namelijk Gavin Wood.

De ADA koers presteerde afgelopen maand voor het eerst in lange tijd sterk. Ook afgelopen week steeg ADA weer met 17%. De koers bereikte gisterenavond een piek van $0,376, maar zakt vandaag terug naar $0,35.

De DOT koers presteerde iets minder sterk en steeg afgelopen week met 9% naar $4,90.

Deel dit artikel
Sander van Rijn

Met een passie voor schrijven en de achtergrond kennis van de blockchain-technologie en digitale valuta’s, probeert Sander een toekomstige wandelende crypto bibliotheek te worden. De kennis die hij reeds heeft opgedaan deelt hij graag met vrienden en kennissen, maar nu is eindelijk de tijd aangebroken dat hij dit gaat doen voor het grotere publiek.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie