Koop nu goedkoop crypto bij Bitvavo

Cardano zou met Hydra-oplossing 1 miljoen transacties per seconde aankunnen

Het team achter Cardano heeft weer een interessant document gepubliceerd, ditmaal over de sharding-oplossing Hydra. Na jarenlang onderzoek kan Cardano nu eindelijk aan de slag om de techniek in de praktijk te brengen. IOHK-oprichter Charles Hoskinson kondigde de publicatie onlangs aan.

Een team van meer 20 ontwikkelaars zou al vijf jaar aan Hydra werken. In november 2019 werd een build paper gepubliceerd maar nu is het uiteindelijke document gepubliceerd.

- Advertentie -

Hydra is een second layer schalingsoplossing die Cardano moet helpen om flink op te kunnen schalen zonder dat de prestaties van het netwerk daaronder lijden. Door bepaalde transacties off-chain te verwerken met behulp van state channels kan de hoofd-blockchain worden ontlast. Zo valt in het document te lezen:

State channels zijn een aantrekkelijke laag-twee oplossing voor het verbeteren van de doorvoer en latency van blockchains. Ze bieden een optimistische snelle offchain-afwikkeling van betalingen en een snelle offchain-evolutie van smart contracts tussen meerdere partijen zonder aanvullende veronderstellingen op te leggen die verder gaan dan die van de onderliggende blockchain.

De schalingsoplossing zou het naar verluidt mogelijk maken om elke stake pool een eigen state channel, of “Hydra head”, te laten draaien. Elke head zou theoretisch 1.000 transacties per seconden kunnen verwerken. In het geval dat er 1.000 stake pools zijn, zou Cardano dus met gemak 1 miljoen transacties per seconde aan kunnen.

Met de publicatie van het onderzoek zit het werk er voor Cardano nog langer niet op. Zo zal Hoskinson nu een team opzetten dat Hydra in de praktijk moet gaan brengen. Gelukkig hoeft dit team niet helemaal vanaf nul te beginnen, zij kunnen namelijk eerder ontwikkelde technieken van onder andere Lightning Labs verder door ontwikkelen.

Hydra is een belangrijk onderdeel van Oroborous, een schaalbaar proof-of-stake protocol van Cardano dat niet inlevert op prestaties naarmate het netwerk groter wordt. De publicatie is daarom significant.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.432,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.407,90 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.459,00 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.461,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.513,60 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.432,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.407,90 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.459,00 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.461,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.513,60 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...