Timo Bult Timo Bult
11/03/2020 07:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/03/2020 07:00

Cardano zou met Hydra-oplossing 1 miljoen transacties per seconde aankunnen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cardano zou met Hydra-oplossing 1 miljoen transacties per seconde aankunnen

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

Het team achter Cardano heeft weer een interessant document gepubliceerd, ditmaal over de sharding-oplossing Hydra. Na jarenlang onderzoek kan Cardano nu eindelijk aan de slag om de techniek in de praktijk te brengen. IOHK-oprichter Charles Hoskinson kondigde de publicatie onlangs aan.
Een team van meer 20 ontwikkelaars zou al vijf jaar aan Hydra werken. In november 2019 werd een build paper gepubliceerd maar nu is het uiteindelijke document gepubliceerd.
Hydra is een second layer schalingsoplossing die Cardano moet helpen om flink op te kunnen schalen zonder dat de prestaties van het netwerk daaronder lijden. Door bepaalde transacties off-chain te verwerken met behulp van state channels kan de hoofd-blockchain worden ontlast. Zo valt in het document te lezen:

State channels zijn een aantrekkelijke laag-twee oplossing voor het verbeteren van de doorvoer en latency van blockchains. Ze bieden een optimistische snelle offchain-afwikkeling van betalingen en een snelle offchain-evolutie van smart contracts tussen meerdere partijen zonder aanvullende veronderstellingen op te leggen die verder gaan dan die van de onderliggende blockchain.

De schalingsoplossing zou het naar verluidt mogelijk maken om elke stake pool een eigen state channel, of “Hydra head”, te laten draaien. Elke head zou theoretisch 1.000 transacties per seconden kunnen verwerken. In het geval dat er 1.000 stake pools zijn, zou Cardano dus met gemak 1 miljoen transacties per seconde aan kunnen.
Met de publicatie van het onderzoek zit het werk er voor Cardano nog langer niet op. Zo zal Hoskinson nu een team opzetten dat Hydra in de praktijk moet gaan brengen. Gelukkig hoeft dit team niet helemaal vanaf nul te beginnen, zij kunnen namelijk eerder ontwikkelde technieken van onder andere Lightning Labs verder door ontwikkelen.
Hydra is een belangrijk onderdeel van Oroborous, een schaalbaar proof-of-stake protocol van Cardano dat niet inlevert op prestaties naarmate het netwerk groter wordt. De publicatie is daarom significant.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie