Timo Bult Timo Bult
26/06/2021 16:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/06/2021 16:20

Celo (CELO) 30% in de plus, wat is de oorzaak? – Bitcoin (BTC) koers opnieuw bij support

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Celo (CELO) 30% in de plus, wat is de oorzaak? - Bitcoin (BTC) koers opnieuw bij support

Foto: Satheesh Sankaran/Shutterstock

De bitcoin (BTC) koers is weer aangekomen bij de support-zone bij $30.000 en lijkt aan een zijde draadje te hangen. De koers bungelt hier sinds vanochtend vlak boven en een uitbraak aan de onderzijde van de huidige range is nog altijd mogelijk. Dit alles gebeurde terwijl Celo (CELO) juist hard kon stijgen!

Extreem hoge bitcoin ‘funding rate’ baart zorgen voor verdere crash
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC) vindt steun, maar voor hoelang?

De prijs van bitcoin is sinds gisteren langzaam maar zeker weer terug gezakt naar de onderste zone van de huidige prijsrange. Deze range bevindt zich ongeveer tussen de $40.000 en $30.000. Een week geleden werd de bovenzijde nog bereikt maar gedurende de week ging het dus weer bergafwaarts.

Gisteren lukte het de bulls nog om de $35.000 aan te tikken, een belangrijke weerstand. Maar tot een uitbraak kwam het niet en in plaats daarvan zakte de koers opnieuw terug. Het dieptepunt van de daling ligt tot nu toe op $30.173. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $31.375 op crypto exchange Coinbase.

De grote vraag is hoelang de $30.000 stand kan blijven houden. De afgelopen maand heeft bitcoin de support vijf keer getest en vooralsnog blijft hij heel. Zien we de koers de komende uren alsnog onder de $30.000 zakken dan zou in combinatie met een toename van het handelsvolume een diepere correctie mogelijk zijn. Op dat moment worden de $27.000 en $24.000 belangrijke prijspunten om in de gaten te houden.

Een andere mogelijkheid is natuurlijk dat bitcoin binnen de range blijft handelen en zijn weg zijwaarts voortzet. In dat geval ligt bij $33.600 een belangrijk niveau in de vorm van de 200-Moving Average (MA) op de 4-uurs grafiek.

Advertentie

Een roodkleurende markt, behalve Celo (CELO)

Bij de andere cryptocurrencies in de top 10 gaat het niet veel beter. Bitcoin staat ten opzichte van 24 uur geleden 4,2% in de min. Ethereum (ETH) daalt daarachter met 3,7% in waarde terwijl Binance coin (BNB) met 5,6% nog iets harder zakt. De hardste daler van de top 10 is polkadot (DOT) met een daling van 7,5%. Er zijn geen stijgers te vinden in de top 10.

In de top 100 is dat anders. Daar zien we celo namelijk met bijna 30% in de plus staan. De reden van deze stijging lijkt bij een aantal interessante ontwikkelingen te liggen. Zo ondersteunt de wallet in de Opera webbrowser sinds kort op Celo gebaseerde stablecoins en CELO. Verder zag Celo nog een aantal andere positieve ontwikkelingen omtrent grote investeringsplatformen die met Celo in zee zijn gegaan.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie