Sander van Rijn Sander van Rijn
26/09/2023 04:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/09/2023 04:00

Chainlink onder vuur na onverwachte crypto wallet wijziging

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Chainlink onder vuur na plotselinge crypto wallet wijziging

Foto: Piotr Swat/Shutterstock

Chainlink (LINK) is een populair project op Ethereum (ETH) dat gebruik maakt van zogenaamde orakels om externe gegevens in te lezen. Het gedecentraliseerde orakelnetwerk heeft onlangs een belangrijke wijziging doorgevoerd aan zijn wallet. Deze speciale ‘multisig’ wallet van Chainlink vereist meerdere digitale handtekeningen voor extra beveiliging en controle bij transacties.

De recente wijzing in het netwerk van Chainlink heeft het aantal ondertekenaars van transacties verlaagd van 4-uit-9 naar 4-uit-8. Deze aanpassing zorgt direct voor een golf van kritiek in de crypto gemeenschap. Volgens een critici zou dit kunnen leiden tot centralisatie van verschillende DeFi projecten.

Leuk nieuws! 🎉 Bitvavo geeft lezers vandaag gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Chainlink krijgt felle kritiek, zorgen over centralisatie

Crypto-expert Chris Blec wijst op het feit dat Chainlink zonder enige aankondiging de wallet-aanpassing had doorgevoerd. Hij maakt op X, voorheen Twitter, zijn zorgen kenbaar over de mogelijke risico’s van centralisatie die kunnen ontstaan door deze wijziging.

Blec benadrukt dat deze beslissing van Chainlink mogelijk invloed kan hebben op belangrijke DeFi-projecten zoals Aave (AAVE) en MakerDAO (MKR). Deze projecten vertrouwen namelijk op de gegevens van Chainlink. In een ander uitgesproken bericht beweert Blec zelfs dat het hele DeFi-ecosysteem bij één fout door de ondertekenaars in een oogwenk vernietigd zou kunnen worden.

Advertisement

Chainlink verklaart crypto wallet wijziging

Een woordvoerder van Chainlink verklaart echter dat deze update deel uitmaakt van een standaard rotatieproces voor ondertekenaars. Het doel is volgens hen om de betrouwbaarheid van Chainlink-diensten te waarborgen.

“Als onderdeel van een periodiek rotatieproces van ondertekenaars werden de Gnosis Safes met meerdere handtekeningen, die worden gebruikt om de betrouwbare werking van Chainlink-diensten te helpen garanderen, geüpdatet. De rotatie van ondertekenaars werd voltooid, waarbij de Safes hun normale drempelconfiguratie behielden.”

Ondanks deze felle kritiek en de wijzigen in het Chainlink netwerk, heeft de eigen cryptocurrency LINK een sterke prestatie laten zien. In de afgelopen maand steeg de digitale munt van het netwerk met iets meer dan 20%. Deze gegevens tonen de robuuste positie van Chainlink in de crypto-wereld. Op het moment van schrijven wordt LINK verhandeld tegen een prijs van $7,25 per munt.

Deel dit artikel
Sander van Rijn

Met een passie voor schrijven en de achtergrond kennis van de blockchain-technologie en digitale valuta’s, probeert Sander een toekomstige wandelende crypto bibliotheek te worden. De kennis die hij reeds heeft opgedaan deelt hij graag met vrienden en kennissen, maar nu is eindelijk de tijd aangebroken dat hij dit gaat doen voor het grotere publiek.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement