Rico Engelbarts
15/03/2020 20:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/03/2020 20:15

Charles Hoskinson van Cardano (ADA) verklaart economische orde van de 20e eeuw dood

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Oprichter van Cardano (ADA), Charles Hoskinson, verklaart de economische orde van de 20e eeuw dood

Tijdens een recente live stream op YouTube, liet Charles Hoskinson, oprichter van Cardano (ADA) en mede-oprichter van Ethereum (ETH), zich uit over de economische orde van de 20e eeuw, die volgens hem zo goed als dood is.


 

Hoskinson beweerde daarnaast dat de recent aanslag op de wereldmarkt veroorzaakt is door de onenigheid in de economische hiërarchie, die ontwikkeld is door instellingen zoals de regering, internationale organisaties en corporaties waarbij een paar machtige organen het lot van miljarden bepalen. Volgens de oprichter van Cardano vertegenwoordigt deze structuur niet de huidige platte gecentraliseerde wereld. 

Forse daling Solana zorgt voor verdamping van $36,5 miljoen
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Decentralisatie betekent het einde voor de rijken

De Hoskinson gelooft bovendien dat we allemaal getuigen zijn van een ontwikkeling in de wereldorde die recht voor onze neuzen gebeurt. Zo claimt hij dat dingen zoals soepele kredietverlening in minder dan twee decennia resulteerde in een enorme inflatie van de Amerikaanse staatsschuld.

De Japanse Olympische Spelen in 2020 zijn volgens Hoskinson bedoeld om de verslechterde economie van Japan weer terug op gang te brengen; echter zal dit hoogstwaarschijnlijk niet gebeuren als gevolg van het COVID-19 virus dat een wereldwijde impact heeft.

De oprichter van Cardano schakelt vervolgens over naar Europa, waar op het moment meer dan 15 miljoen mensen worden geïsoleerd om de verspreiding van de ziekte in te dammen. Daar voegt hij aan toe dat de situatie kan leiden tot de verkiezing van een populistische regering.

Waarschijnlijk zal hierdoor een Italiaanse versie van de Brexit komen. Kan de EU overleven na vertrek van Italië? Wellicht is Frankrijk de volgende.

Advertentie

Crypto gaat over een nieuwe manier van denken

Hoskinsons maakt zich zorgen over de gang van zaken in Amerika en legt daarbij uit dat cryptocurrency niet alleen draait om de koers van bitcoin (BTC) en snel rendement. De industrie van digitale valuta gaat volgens hem ook om het veranderen van onze manier van werken; het vervangen van oude methodes.

Het heeft alles te maken met een mondiaal gesprek over het veranderen van de manieren hoe wij dingen doen, niet alleen instituties.

Hij voegt eraan toe dat decentralisatie niet wordt beïnvloed door politiek, macht, natuurrampen of zelfs plagen. Hij zegt dat het een goede basis is om op voort te bouwen, aangezien decentralisatie vergelijkbaar is met de natuurkundige regels; die niet kunnen worden gewijzigd.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie