Timo Bult Timo Bult
18/11/2023 09:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/11/2023 09:14

ChatGPT-maker ontslaat onverwachts CEO, en deze crypto crasht daarom

icon-altcoins
Altcoin nieuws
ChatGPT-maker ontslaat onverwachts CEO, en deze crypto crasht daarom

Foto: Atichat Wattanasin Stone/Shutterstock

OpenAI, het bedrijf achter het bekende AI-platform ChatGPT, heeft gisteren bekendgemaakt dat het CEO Sam Altman heeft ontslagen. Deze ontwikkeling volgt na zorgen over zijn communicatiestijl met de raad. Het ontslag komt als een grote verrassing. Bovendien crashte de crypto koers van worldcoin (WLD) vrijwel direct als gevolg van het nieuws.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

ChatGPT-maker ontslaat CEO

Het nieuws werd gisteren bekendgemaakt in een blogpost. De ontwikkeling volgt na zorgen over zijn communicatiestijl met de raad. De raad van bestuur gaf aan dat het gebrek aan consistente eerlijkheid van Altman hun werk belemmerde.

Als opvolger is Mira Murati benoemd tot interim-CEO. Murati, die al vijf jaar een cruciale rol speelt binnen het leiderschapsteam van OpenAI, staat bekend om haar expertise in AI-governance en beleid en heeft al aanzienlijke verantwoordelijkheden binnen het bedrijf.

Advertisement

Worldcoin crypto koers crasht

De aankondiging van Altmans vertrek had ook een directe impact op de cryptomarkt, met name op worldcoin (WLD). Worldcoin, waar Altman mede-oprichter van is, zag een aanzienlijke daling in de prijs van het WLD-token.

Binnen 24 uur na het nieuws daalde de crypto met meer dan 12% in waarde. Worldcoin is bekend vanwege zijn unieke benadering waarbij gebruikers worden beloond met WLD-tokens in ruil voor het scannen van hun netvliezen. Zo zouden zij online kunnen bewijzen dat zij echte mensen zijn en geen bots.

Het crypto koersverloop van worldcoin (WLD) de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap.

WLD handelde eerder deze maand nog rond een prijs van $2,44 waar het in september nog slechts $0,98 waard was. Op het moment van schrijven is de prijs van worldcoin $1,87.

Worldcoin is controversieel

Onlangs was te lezen dat Worldcoin een mijlpaal heeft bereikt. De World-app bereikte namelijk de grens van 4 miljoen downloads en meer dan 1 miljoen gebruikers gebruiken de app maandelijks actief.

Ondanks deze indrukwekkende cijfers, heerst er veel controverse rondom het project, met name rondom privacy en gegevensbeveiliging. Critici maken zich vooral zorgen over de risico’s van het verzamelen van gevoelige informatie, zoals netvliesgegevens.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement