Chinese centrale bank rolt mogelijk binnenkort eigen cryptocurrency uit

De Public Bank of China (PBoC), de centrale bank van het land, staat naar verluidt op het punt om een zogenaamde “Central Bank Digital Currency (CDBC)” te lanceren. De cryptocurrency zal binnen twee lagen worden uitgerold wat inhoudt dat de centrale bank de CBDC niet direct onder de bevolking zal distribueren. Dit stelt Mu ChangChun, deputy chief van de Payment and Settlement-divisie bij de PBoC.

China is al langere tijd bezig met het onderzoeken van een CBDC. Ondanks het feit dat China niet echt een crypto-vriendlijk land is, steunt het onderzoeken naar technologieën als blockchain-technologie wel. Zo onderzoekt het al sinds 2014 de mogelijkheid om een CBDC te lanceren. Toen begon de populariteit van bitcoin (BTC) namelijk behoorlijk toe te nemen.

De CBDC zal naar verluidt binnen een tweelaagssysteem uitgezet gaan worden. Dit houdt in dat de cryptocurrency niet direct via de centrale bank beschikbaar zal zijn bij de PBoC. De centrale bank zal de cryptocurrency namelijk beschikbaar stellen aan banken en andere financiële instellingen binnen het land. Chinezen kunnen via die instanties aan de cryptocurrency komen.

De keuze om een tweelaagssysteem te hanteren werd gemaakt op basis van het feit dat China een zeer divers land is. Zo verschilt de kwaliteit van infrastructuur binnen het land enorm. Daarnaast verschilt de mate van economische ontwikkeling van gebied tot gebied. Daarom zouden lokale instanties beter voorbereid zijn op de omstandigheden in hun gebied.

De CBDC zal naar verluidt de Chinese yuan die in omloop is deels vervangen. Hierdoor zal de uitgifte van de door de centrale bank uitgegeven cryptocurrency geen impact hebben op de economie van China.

Heb je maandag de laatste wekelijkse koersanalyse van onze analist David gemist? David legt uitgebreid zijn visie op en verwachting van de koers uit. Klik hier om zijn analyse alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

SATOS

4.6/5

€7.921,29 Kopen
Litebit

4.5/5

€7.893,68 Kopen
Bitcoinmeester

4.4/5

€7.891,84 Kopen
Anycoin Direct

4.4/5

€7.903,29 Kopen
Bitvavo

4.4/5

€7.820,00 Kopen
Bitkassa

3.7/5

€8.003,15 Kopen
Bitonic

3.4/5

€7.887,50 Kopen
Laatste nieuws