Timo Bult Timo Bult
12/08/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/08/2019 06:00

Chinese centrale bank rolt mogelijk binnenkort eigen cryptocurrency uit

icon-altcoins
Altcoin nieuws

De Public Bank of China (PBoC), de centrale bank van het land, staat naar verluidt op het punt om een zogenaamde “Central Bank Digital Currency (CDBC)” te lanceren. De cryptocurrency zal binnen twee lagen worden uitgerold wat inhoudt dat de centrale bank de CBDC niet direct onder de bevolking zal distribueren. Dit stelt Mu ChangChun, deputy chief van de Payment and Settlement-divisie bij de PBoC.
China is al langere tijd bezig met het onderzoeken van een CBDC. Ondanks het feit dat China niet echt een crypto-vriendlijk land is, steunt het onderzoeken naar technologieën als blockchain-technologie wel. Zo onderzoekt het al sinds 2014 de mogelijkheid om een CBDC te lanceren. Toen begon de populariteit van bitcoin (BTC) namelijk behoorlijk toe te nemen.
De CBDC zal naar verluidt binnen een tweelaagssysteem uitgezet gaan worden. Dit houdt in dat de cryptocurrency niet direct via de centrale bank beschikbaar zal zijn bij de PBoC. De centrale bank zal de cryptocurrency namelijk beschikbaar stellen aan banken en andere financiële instellingen binnen het land. Chinezen kunnen via die instanties aan de cryptocurrency komen.
De keuze om een tweelaagssysteem te hanteren werd gemaakt op basis van het feit dat China een zeer divers land is. Zo verschilt de kwaliteit van infrastructuur binnen het land enorm. Daarnaast verschilt de mate van economische ontwikkeling van gebied tot gebied. Daarom zouden lokale instanties beter voorbereid zijn op de omstandigheden in hun gebied.
De CBDC zal naar verluidt de Chinese yuan die in omloop is deels vervangen. Hierdoor zal de uitgifte van de door de centrale bank uitgegeven cryptocurrency geen impact hebben op de economie van China.
Heb je maandag de laatste wekelijkse koersanalyse van onze analist David gemist? David legt uitgebreid zijn visie op en verwachting van de koers uit. Klik hier om zijn analyse alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
terra-luna-lunc-do-kwon
Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven
Zuid-Korea opent aanval op Noord-Koreaanse bitcoins
Noord-Koreaanse cryptodieven beginnen $305 miljoen te versluizen
Advertentie