Timo Bult Timo Bult
03/10/2021 08:57 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/10/2021 08:57

Compound gebruikers ontvangen per ongeluk $90 miljoen aan COMP, wat is er aan de hand?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Compound gebruikers ontvangen per ongeluk $90 miljoen aan COMP, wat is er aan de hand

Een paar dagen geleden is het decentralized finance (DeFi) project Compound (COMP) getroffen door een bugDoor de bug ontvingen een aantal gebruikers veel te veel COMP als beloning nadat een software-update van het project fout ging. Er zou in totaal $90 miljoen aan COMP teveel zijn uitgedeeld.

De fout zat hem in de code van Proposal 62. Deze verbetering werd geïmplementeerd in het contract dat de distributie van COMP regelt. Maar dat verliep dus niet helemaal volgens plan:

“Een paar uur geleden trad Proposal 62 in werking, waarmee het Comptroller-contract werd bijgewerkt, dat COMP distribueert naar gebruikers van het protocol. Het nieuwe Comptroller-contract bevat een bug, waardoor sommige gebruikers veel te veel COMP ontvangen.”

Robert Leshner, Compound oprichter, stelt in de tweets dat het project voor nu niets kan doen. “elke aanpassing aan het protocol vereist een governance-proces van 7 dagen voordat het toegepast kan worden,” aldus Leshner. Inmiddels zou er al een voorstel zijn ingediend. Die zou dus pas komende week van kracht gaan.

Maar er is helaas al flink wat schade geleden door de bug. Een gebruiker heeft volgens CNBC $29 miljoen aan COMP tokens geclaimd terwijl een ander 70 miljoen COMP ter waarde van $21 miljoen wist te ontvangen. In totaal ligt de schade op minimaal $90 miljoen. Er bestaat dus de kans dat dit bedrag de komende dagen blijft oplopen.

Leshner uitte zijn frustraties vlak nadat de bug bekend werd op Twitter. Zo vroeg hij de ontvangers van de miljoenen COMP tokens de crypto terug te sturen. Hij gooide hier ook nog een ietwat onhandig dreigement bij:

“Als je een grote, onjuiste hoeveelheid COMP hebt ontvangen van de Compound-protocolfout:
Gelieve deze terug te sturen naar het Compound tijdslot (0x6d903f6003cca6255D85CcA4D3B5E5146dC33925). Houd 10% als white-hat.
Anders wordt het als inkomen gerapporteerd aan de IRS, en worden de meesten van jullie gedoxxed.”

Leshner biedt de personen die teveel COMP hebben ontvangen aan om 10% van de foutieve bedragen te houden. Anders worden zij aan de Amerikaanse belastingdienst gerapporteerd en “gedoxxed.” Dat houdt in dat persoonlijke informatie wordt vrijgegeven. Op welke manier Leshner dit laatste dreigement bedoelt is niet duidelijk.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie