Ivo Melchers Ivo Melchers
14/11/2023 17:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/11/2023 10:29

Crypto blijkt razend populair in dit Europese land

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto blijkt razend populair in dit Europese land

Foto: Hurst Photo/Shutterstock

Verschillende landen laten uiteenlopende niveaus van crypto-adoptie zien. In Argentinië en Turkije, waar de inflatie de pan uit rijst, is het percentage crypto-bezitters bijvoorbeeld gigantisch hoog. Tegelijkertijd wordt crypto in zeer arme landen van Afrika en Azië nog maar weinig omarmt. Een nieuw onderzoek heeft gekeken naar de huidige stand van zaken in Frankijk, en de resultaten zijn verrassend positief.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto populairder dan aandelen

Een recent onderzoek van de Franse toezichthouder voor de financiële markten, de Autorité des Marches Financiers (AMF), en de Organisatie voor Economische Samenwerking en ontwikkeling (OESO) heeft gekeken naar het investeringsgedrag van inwoners uit Frankrijk.

Allereerst bleek uit een steekproef van 8.456 mensen dat 24 procent ten minste één beleggingssproduct in bezit heeft. De helft van alle investeerders heeft bovendien aangegeven sinds 2020, na de start van de COVID-pandemie, te zijn begonnen met investeren. Deze groep vertegenwoordigt 12 procent van de totale volwassen Franse bevolking.

Vervolgens werd er gekeken naar de specifieke activa die Fransen in bezit hebben. Vastgoedfondsen kwamen als ‘winnaar’ uit de strijd. 10,7 procent van de investeerders gaven aan hier hun geld in te hebben.

Crypto kwam met een percentage van 9,4 procent uit op een 2e plek. Individuele aandelen werden op plek 3 gezet. 7,3 procent van de investeerders gaven aan individuele aandelen te hebben.

Slechts 2,4 procent van de investeerders zeiden in Exchange Traded Funds (ETF’s) te investeren. Dit vormt een significant en verrassend contrast met digitale activa.

Nieuwe investeerders neigen naar crypto

Er werd bovendien verder onderzoek gedaan naar de ‘nieuwe’ investeerders, ofwel degenen die na de uitbraak van het coronavirus zijn begonnen met investeren.

Uit de resultaten is gebleken dat deze nieuwkomers meer interesse hebben getoond in crypto-activa, zoals bitcoin (BTC) en ethereum (ETH), dan degenen die vóór de pandemie al hun geld hadden geïnvesteerd. Om precies te zijn bezit 54 procent van de nieuwkomers crypto, terwijl bij de eerdere investeerders dit percentage gelijk staat aan 25 procent.

Het profiel van deze nieuwkomers is overwegend mannelijk en jong. 63 procent is namelijk tussen de 25 en 34 jaar oud.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement