Nick de Jong Nick de Jong
21/06/2024 10:55 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/06/2024 10:47

Crypto detective wint $150.000 voor onthulling Trump token maker

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto detective wint $150.000 voor onthulling Trump token maker

Foto: Evan El-Amin/Shutterstock

Eerder deze week zorgde een nieuwsbericht op de nieuwswebsite Pirate Wires voor een grote beweging van een nieuwe memecoin.

Op de website werd, zonder verdere onderbouwing, de bewering gedaan dat Trumpcoin (DJT) directe verbanden heeft met de voormalig Amerikaanse president Donald Trump. Als gevolg van dit gerucht schoot de koers van de memecoin met meer dan 300% de lucht in.

Beloning van 150.000 dollar voor crypto detective

Blockchain analysebedrijf Arkham schreef vervolgens een beloning uit van maar liefst 150.000 dollar, voor de persoon die kon achterhalen wie er daadwerkelijk achter de memecoin zat. De bekende crypto speurder ZachXBT, ontdekte als eerste wie er achter de coin zat en kon daarmee dit mooie bedrag aan zijn rekening toevoegen.

ZachXBT kwam erachter dat de beruchte Martin Shkreli achter de munt zit. De ontdekking van ZachXBT werd door Arkham bevestigt via het sociale mediaplatform X (Twitter). Daar deelde Arkham het volgende bericht:

“De zoektocht is door ZachXBT opgelost. Om 23:49 uur UTC stuurde Zach de definitieve bewijzen dat Martin Shkreli de oprichter is van de DJT token.” 

Oplichter bleef gelijk volhouden over Trump munt

Tijdens het onderzoek bleef Shkreli, die eerder veroordeeld is vanwege fraude in effecten, volhouden dat DJT de officiële token is van de campagne van Trump. Ook wedde hij met een andere cryptohandelaar voor 100 miljoen dollar dat de munt echt legitiem was. Later claimde Shkreli dat de cryptohandelaar zich uit de weddenschap had teruggetrokken.

Kort nadat ZachXBT had gedeeld wie achter de munt zat, deelde hij dat Shkreli hem een privé bericht had gestuurd. De munt zou in samenwerking met Barron, zeer waarschijnlijk de zoon van Donald Trump, zijn gemaakt. Er was echter geen bewijs dat de munt daadwerkelijk in samenwerking was gemaakt. Later die avond kwam Shkreli toch terug op het eerdere verhaal en liet hij weten de echte ontwikkelaar te zijn van de munt.

Bekende fraudeur in de farmaceutische wereld

Shkreli is een bekende in de fraudeurs wereld. Zo was hij in 2015 de directeur van het farmaceutische bedrijf Turing Pharmaceuticals, toen hij er persoonlijk voor zorgde dat een levensreddende medicatie maar liefst 5000% in prijs steeg. Dit had grote gevolgen voor patiënten die van het middel afhankelijk waren, zij konden de medicatie niet meer betalen. Het geheel leverde hem de bijnaam “pharma bro” op. Vervolgens werd hij in 2017 voor een ander delict veroordeeld tot een gevangenisstraf van maar liefst zeven jaar, maar werd vervroegd vrijgelaten in 2022.

Woensdag liet de fraudeur via een X-post nog weten dat hij er nog steeds van overtuigd is dat hij kan aantonen dat Trump en/of zijn familie direct betrokken waren bij de ontwikkeling van de memecoin. Het team achter de presidentskandidaat Trump heeft zelf geen commentaar gegeven op het voorval. 

Anycoin Direct geeft alle Nederlanders 1 miljoen PEPE cadeau

De meme-coin gekte is in volle gang en PEPE is een van de grootste sterren. Of deze hype blijvend is, valt nog te bezien. Maar met het gratis PEPE-aanbod van Anycoin Direct kun je in ieder geval zonder risico deelnemen aan deze opwindende ontwikkeling. Het is een unieke kans om te ontdekken wat de wereld van crypto te bieden heeft.

Nieuwe gebruikers ontvangen maar liefst 1 miljoen PEPE volledig gratis. Een mooie kans om kennis te maken met de wereld van meme-coins zonder eigen geld te riskeren.

Claim 1 miljoen PEPE

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Nick de Jong

Nick de Jong is sinds maart 2024 werkzaam bij Crypto Insiders. Hij werd benaderd via een website voor freelancers. Naast zijn werk als juridisch ondersteuner voor de overheid, verdiept hij zich sinds 2015 in cryptocurrencies. De technologie achter digitale munten en hun maatschappelijke invloed fascineren hem. Hij is gespecialiseerd in blockchain en marktanalyses, en streeft ernaar om complexe cryptokwesties begrijpelijk te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Lerares ruilt krijtje voor crypto, gewaagde zet zorgde voor miljoenen
Lerares ruilt krijtje voor crypto, gewaagde zet zorgde voor miljoenen
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Waarom dalen PEPE, Floki en Dogwifhat harder dan bitcoin?
AI voorspelt: Deze memecoins exploderen bij bitcoin koers van $100.000
3x goed nieuws voor Shiba & Nederlanders maken iedereen SHIB miljonair
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen gratis SHIB
Advertentie