Ivo Melchers Ivo Melchers
19/01/2024 11:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/02/2024 08:03

Crypto drama rondom Kanye West eindigde in rechtszaak

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto drama rondom Kanye West eindigde in rechtszaak

Foto: Liam Goodner/Shutterstock

De bekende Amerikaanse rapper Kanye West heeft vandaag samen met Ty Dollar $ign een duo-album gelanceerd. ‘Vultures’ zou in eerste instantie in oktober vorig jaar uitkomen, maar is vanwege onduidelijke redenen meerdere keren uitgesteld. Terwijl tientallen miljoenen fans van over de hele wereld de nieuwe muziekcollectie beluisteren, duiken wij in het crypto-verleden van de topartiest.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

‘Coinye West’ crypto leidt tot rechtszaak

West werd al vroeg de crypto wereld in getrokken. In januari 2014 werd namelijk een door hem geïnspireerde cryptovaluta genaamd ‘Coinye West’ aangekondigd. Zonder enige toestemming werd er een afbeelding van West gebruikt, evanals zijn naam. Het project was bedoeld als een soort steunbetuiging aan de rapper.

Na 8 dagen werd het controversiële project officieel gelanceerd, tot spijt van West zelf. Toen hij van de lancering hoorde, ondernam hij juridische stappen. Zijn advocaten stuurden een zogeheten ‘cease-and-desist’ brief naar de ontwikkelaars van Coinye West, waarin werd beweerd dat het gebruik van zijn naam en beeltenis zonder toestemming inbreuk maakte op zijn intellectuele eigendomsrechten.

Middels een cease-and-desist brief wordt een persoon of organisatie geïnformeerd dat ze moeten stoppen (‘cease’) met bepaalde activiteiten (‘desist’). In dit geval gaat het om het stoppen met het gebruik van de naam en beeltenis.

Onder meer een 24-jarige Nederlandse student bleek betrokken te zijn bij het project. West eiste een schadevergoeding en wilde dat zijn betrokkenheid volledig weggevaagd zou worden.

Na verschillende naamswijzigingen en aanpassingen aan het ontwerp, in de poging om de referentie naar West te ondermijnen, werd er na een half jaar officieel een punt achter het project gezet. Vlak voordat de handdoek in de ring werd gegooid verwees het logo van de munt naar een South Park-aflevering waar West in voorkwam, en werd ‘West’ uit de naam van het project gehaald.

Advertentie

Kanye West gespot met Bitcoin pet

West, ook wel bekend als ‘Ye’, heeft bovendien meerdere malen zijn steun uitgesproken richting Bitcoin (BTC). Zo noemde hij Bitcoin in 2020 in de populaire podcast van Joe Rogan nog de ‘ware bevrijding van Amerika’.

In oktober vorig jaar werd de rapper bovendien gespot met met een pet waarop Satoshi Nakamoto, de anonieme oprichter van Bitcoin, stond geschreven.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Crypto Ontbijt: Altcoins & Trump crash, Bitcoin-ETF uitstroom zet door
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Nieuwe crypto knalt bijna 1.200% omhoog na notering op Bybit
Advertentie