Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
11/10/2023 20:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/10/2023 13:14

Crypto gaming bedrijf slaat handen in een met Amazon

icon-altcoins
Altcoin nieuws
crypto-gaming-amazon

Foto: Shutterstock/sezer66

Amazon Web Services (AWS), het cloud computing-platform van Amazon, en Immutable, een blockchain gaming bedrijf, gaan een samenwerking aan. Het doel is om een infrastructuuroplossing te ontwikkelen voor de crypto gaming industrie.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Wat is immutable?

Immutable heeft inmiddels al vijf jaar ervaring in het ontwikkelen van toonaangevende Web3-games zoals Illuvium en Gods Unchained. Het gamingsplatform werkt op de Ethereum (ETH) blockchain. Het platform beeogt een end-to-end oplossing te zijn, gericht op zowel ontwikkelaars als gamers.

Advertentie

Wat houdt de samenwerking in?

Gameontwikkelaars kunnen gebruikmaken van de Immutable X blockchain, de layer-2 boven op het Ethereum blockchain, en kunnen zich nu ook aansluiten bij AWS Activate. Dit is een programma waarbij startups tot $100.000 aan AWS-tegoed ontvangen. Met de AWS diensten kunnen de blockchainbedrijven eenvoudig gebruikmaken van cloud computing, analytics, en security mogelijkheden. Daarmee kunnen ontwikkelaars aanzienlijke besparingen realiseren op hun infrastructuur- en operationele kosten. 

Voor crypto investeerders kan de samenwerking ook een mogelijkheid zijn om het portfolio te verbreden met gaming bedrijven. Samenwerken met een toonaangevend bedrijf zoals AWS kan de zichtbaarheid en geloofwaardigheid van Immutable in de markt versterken. Dit kan op zijn beurt meer ontwikkelaars aantrekken om het Immutable-platform te gebruiken en uiteindelijk voor een opwaarste druk zorgen voor de koers van de cryptomunt op het platform, MX.

Crypto-whales kopen miljoenen aan memecoins tijdens crash
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

AWS en Avalanche

Immutable is niet het enige blockchain-bedrijf dat samenwerkt met AWS. Avalanche (AVAX) kondigde eerder dit jaar aan dat het zich heeft aangesloten bij het AWS Partner Network en AWS Activate. Deze samenwerking is gericht op het versterken van het gebruik van blockchain technologie binnen ondernemingen en overheden. Het partnerschap vergemakkelijkt ontwikkelaars bij het lanceren en beheren van nodes op de Avalanche blockchain, met AWS die cruciale ondersteuning biedt voor zowel Avalanche’s infrastructuur als de gedecentraliseerde applicaties (dApps). 

Als onderdeel van deze affiliatie treedt Ava Labs ook toe tot AWS Activate, een initiatief gericht op het ondersteunen van startups en beginnende ondernemers. AWS-gebruikers kunnen nu eenvoudig een Avalanche Validator Node opzetten met een handige eenkliksimplementatie. Ava Labs heeft daarnaast plannen om Subnet deployment binnenkort aan te bieden als een beheerde dienst via AWS Marketplace.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie