Thom Derks Thom Derks
23/01/2023 16:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/01/2023 16:05

Crypto gaming token Axie Infinity stijgt plotseling met 40%

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto gaming token Axie Infinity stijgt plotseling met 40%

Foto: photo_gonzo / Shutterstock.com

Als je al wat langer met de crypto industrie meeloopt, dan heb je ongetwijfeld weleens over Axie Infinity (AXS) gehoord. Axie Infinity is een blockchain game waarmee je geld kunt verdienen door het spel te spelen. Over de afgelopen 24 uur is het project aan een ware opmars begonnen met een stijging van ongeveer 40 procent, wat is er aan de hand?

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Vreemde timing voor Axie Infinity stijging

De timing van de stijging is enigszins vreemd te noemen, omdat er binnenkort voor miljoenen dollars aan AXS tokens vrijkomen. Die tokens zijn dan weer beschikbaar voor de verkoop, wat investeerders in principe juist bang moet maken en niet bullish. Wat dat betreft is het heel apart dat de koers de afgelopen uren zo goed presteert.

Aan de andere kant zien we op dit moment meer kleine projecten exploderen, omdat het sentiment langzamerhand steeds positief wordt. Het jaar 2022 was een dramatische periode voor de crypto-industrie, maar het nieuwe jaar is tot nu toe sterk begonnen. We zijn nog niet eens een maand onderweg en bitcoin (BTC) is al 35 procent opgeklommen.

Axie Infinity doet het dus ook heel goed, en is zelfs al met 70% gestegen de afgelopen twee weken. Echter komt er vandaag 4,8 miljoen AXS tokens vrij. Tegen de huidige koersen vertegenwoordigen die een waarde van ongeveeer 64 miljoen dollar, wat gelijkstaat aan 1,8 procent van het totale aanbod van het project. De AXS koers piekte afgelopen nacht rond $14 en is op het moment van schrijven gedaald naar $12,2.

Advertentie

Koersstijging komt door “hoop”

Als je het aan Felix Hartmann van Hartmann Capital vraagt, dan is de stijging waarschijnlijk vooral toe te schrijven aan hoop. De hoop dat het team achter Axie Infinity maandag iets bijzonders aankondigt, waarmee ze het negatieve effect van het vrijkomen van die miljoenen dollars aan tokens wegstrepen.

Opvallend is dat Unlocks Calendar een vergelijkbaar verhaal heeft. Ook hij verwacht dat teams als Axie Infinity de komende tijd verhalen naar buiten gooien die ze maandenlang intern hebben gehouden vanwege de slechte markt. Nu kleurt het sentiment weer langzaam positief en is het ook het moment aangebroken om weer goed nieuws te delen.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie