Max Duiker Max Duiker
29/04/2024 15:24 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/04/2024 15:24

‘Crypto heeft een slangenolie-probleem,’ volgens oprichter ICP

Internet Computer-ICP
icon-altcoins
Altcoin nieuws
'Crypto heeft een slangenolie-probleem,' volgens oprichter ICP

Foto: Everett Collection/Shutterstock

In de huidige tijd bestaan er duizenden verschillende cryptocurrencies. Hierdoor is het lastig om te bepalen of een cryptocurrency wel of geen potentie heeft. Vele crypto’s zouden valse beloftes maken en veel energie steken in het presenteren van een overtuigend marketingverhaal. Dit is inmiddels ook opgevallen bij de oprichter van het Internet Computer Protocol (ICP).

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Verkopen van slangenolie

Dominic Williams, oprichter van de Dfinity Foundation, meent dat maar liefst 95% van de cryptocurrencies rommel is. Zo zouden investeerders op dit moment meer kijken naar de marketing van crypto’s, dan de daadwerkelijke functionaliteit.

Veel cryptocurrencies proberen investeerders te overtuigen met sterke verhalen en websites waaruit zou blijken dat hun producten al werken. In de realiteit blijkt dit vaak nog niet het geval te zijn. Volgens Willams een typisch geval van het “verkopen van slangenolie”.

Advertentie

Internet Computer Protocol

Williams is de ontwikkelaar van ICP. Het project heeft een platform gecreërd, waarmee ze een decentraal internet willen ontwikkelen. Het huidige internet is volgens hen namelijk teveel afhankelijk van gecentraliseerde serversystemen. Met het nieuwe systeem zou het mogelijk zijn om software en data direct op het internet te delen. Zonder dat er een cloudservice of hostingspakket van een centrale aanbieder nodig is.

Enkele jaren geleden, toen het protocol tot een ware hype was verheven, haalde Dfinity een investering op van maar liefst 195 miljoen dollar.

Over het eigen team bij Dfinity is Willams erg te spreken. Zij beschikken volgens hem over wel “1000 jaar” aan onderzoeks- en ontwikkelingsexpertise. Zo positief is hij echter niet over de andere ontwikkelaars in de industrie.

Crypto ‘re-staking’ explodeert in populariteit met instroom van $18 miljard
Crypto 're-staking' explodeert in populariteit met instroom van $18 miljard

Enige derde-generatie blockchain

Ondanks de belangrijke functionaliteiten van grote cryptocurrencies, zoals bitcoin (BTC), ethereum (ETH), solana (SOL) en avalanche (AVAX), is Williams ervan overtuigd dat veel mensen de beperkingen van de systemen niet begrijpen. Zo zouden er beperkingen zijn in de schaalbaarheid en de kostenefficiëntie van hun functies.

Blockchains worden ingedeeld in drie generaties. De eerste generatie blockchain gaat vooral over digitale valuta zelf. De tweede generatie blockchain betreft de ontwikkeling van smart contracts die gebruikt kunnen worden op de verschillende netwerken. Hierdoor zijn er meer mogelijkheden met een cryptocurrency dan alleen het uitvoeren van een transactie. En de derde generatie gaat over het veilig, snel en schaalbaar maken van de blockchain. Zodat alle functionaliteiten op grote schaal en door het grote publiek kan worden gebruikt.

De Dfinity oprichter gelooft dat het Internet Computer Protocol, de enige derde-generatie blockchain is in de wereld van cryptocurrencies. Het protocol zou zorgen voor een heel nieuw tijdperk van gedecentraliseerd internet, dat door de grote massa kan worden gebruikt.

Vele populaire blockchains doen volgens Williams wat ze moeten doen, het uitvoeren van transacties. Maar deze blockchains zouden geen basis kunnen zijn voor een geheel nieuw gedecentraliseerd internet. Welke ook nog eens door de gemiddelde internetgebruiker en grote massa zal worden gebruikt. 

Deel dit artikel

Net binnen
Trending
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Populaire meme crypto verliest plotsing 99% van zijn waarde
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Nieuwe crypto knalt bijna 1.200% omhoog na notering op Bybit
Advertentie