Crypto-influencer BitBoy klaagt andere YouTuber aan wegens smaad

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Pictrider

Twee bekende crypto-influencers op YouTube zijn met elkaar de strijd aan gegaan. Het gaat hier om BitBoy Crypto en Atozy. Allebei zijn het behoorlijk grote spelers met meer dan 1 miljoen subscribers. Atozy beschuldigde onlangs BitBoy ervan dat hij zijn kijkers bewust misleidt. BitBoy reageert hier nu op door een rechtszaak tegen Atozy aan te spannen wegens smaad.

BitBoy vs Atozy

Veel crypto investeerders zullen ongetwijfeld van beide heren hebben gehoord. Zij zijn immers twee van de allerbekendste influencers binnen de crypto gemeenschap. Vooral BitBoy heeft de laatste tijd behoorlijk wat kritiek over zich heen gekregen. BitBoy, wiens echte naam Ben Armstrong is, produceert regelmatig video’s met een typisch karakter.

Vaak buigen de video’s van BitBoy zich over onbekende altcoins die volgens Armstrong in de nabije toekomst plotseling extreem hard zullen stijgen. Echter, Armstrong wordt er veelvuldig van verdacht dat dergelijke acties niets meer zijn dan klassieke Pump and Dumps.

Een andere prominente YouTuber, Atozy dus, vond dat het tijd was om BitBoy publiekelijk te beschuldigen van misleiding. BitBoy maakte een video over een project, Pamp network, dat hij de hemel in prijsde in 2020. Echter, uiteindelijk eindigde investeerders met lege zakken. Dergelijke acties van BitBoy vielen bij Atozy in het verkeerde keelgat en hij maakte in november van 2021 een video waarin hij BitBoy van misleiding beschuldigde.

Rechtszaak tegen Atozy

Dit kon BitBoy niet zonder weerstand over zich heen laten komen. Om die reden klaagde hij Atozy aan wegens smaad. Armstrong heeft op 12 augustus officieel een federale klacht tegen Atozy ingediend bij het U.S. District Court for the Northern District of Georgia. De beschuldigingen zijn onder andere: Smaad, het toebrengen van emotioneel leed en onrechtmatige inmenging in zakelijke relaties of potentiële zakelijke relaties.

Atozy heeft sindsdien een GoFundMe-account gelanceerd om de rechtszaak rechtstreeks aan te pakken. Armstrong claimt ook een schadevergoeding en juridische kosten ter waarde van $75.000 dollar. GoFundMe heeft in de 24 uur sinds de lancering al meer dan $20.000 ontvangen, met tot nu toe meer dan 450 donateurs die Atozy willen steunen.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Advertisement
Advertisement