Timo Bult Timo Bult
26/12/2023 15:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/12/2023 14:43

Crypto koers crasht 66% na plotselinge aanval op wallets, wat we nu weten

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto koers crasht 66% na plotselinge aanval op wallets, wat we nu weten

Foto: HFA_Illustrations/Shutterstock

Het crypto-project Telcoin, gebouwd op Polygon, is dinsdagochtend getroffen door een aanval. Een hacker kon dankzij een kwetsbaarheid een flinke hoeveelheid crypto buitmaken.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Probleem op crypto-netwerk voor bepaalde wallets

Volgens een tweet van Peckshield heeft Telcoin te maken gehad met een zogenoemde exploit. Hierbij is ongeveer 1,3 miljoen dollar aan crypto verloren gegaan. Telcoin zelf heeft via Twitter een update gegeven over het veiligheidsincident.

Het project identificeert in de update de hoofdoorzaak, die naar verluidt niet ligt bij de code van de Telcoin Wallet zelf. Het probleem betrof de proxy-implementatie van de wallet op het Polygon-netwerk. Dit had voornamelijk impact op wallets die nog nooit transacties hadden geïnitieerd.

Telcoin komt slachtoffers tegemoet

Telcoin heeft maatregelen genomen om verdere misbruik van het probleem te stoppen. Het team is van plan om alle balansen van de getroffen wallets te herstellen. Dit zal nog voordat het netwerk weer wordt geactiveerd worden geregeld.

Volgens Telcoin zijn er geen private keys, achterliggende systemen of gebruikersgegevens gekraakt. Het Telcoin-team heeft aangegeven dat ze binnenkort een verdere update zullen geven.

Advertentie

Crypto koers van TEL crasht hard

Als gevolg van de aanval op het netwerk, waarbij dus $1,3 miljoen verloren ging, crashte de koers van TEL hard. Over de afgelopen 24 uur staat de altcoin 35% in de min. Op het dieptepunt stond de koers echter met ruim 66% in het rood, aldus gegevens van CoinMarketCap.

Inmiddels is de koers wel weer iets hersteld, al handelt het nog wel ruim 35% onder de koers van 24 uur geleden.

Dergelijke aanvallen op crypto-projecten hebben doorgaans een heftig effect op de koersen van cryptocurrencies die onderdeel van het netwerk zijn. Dat komt door paniek. Het is aan het begin van een aanval niet meteen duidelijk hoe erg de situatie is, waardoor handelaren liever het zekere voor het onzekere nemen.

Dat is onder andere te zien aan het fors toegenomen handelsvolume. Ten opzichte van 24 uur geleden is dat met ruim 1500% gestegen.

Telcoin is een project dat decentralized finance (DeFi) applicaties bouwt op Polygon (MATIC), gericht op mobiele gebruikers. Zo ontwikkelt het tools voor het doen van overboekingen en het handelen met crypto, met behulp van blockchain-technologie.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie