Timo Bult Timo Bult
09/11/2023 09:25 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/11/2023 09:19

Crypto koers van FTT ontploft met 80% na uitspraken van SEC-voorzitter

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto koers van FTT ontploft met 80% na uitspraken van SEC-voorzitter

Foto: Artsaba Family/Shutterstock

FTX Token (FTT) heeft de afgelopen 24 uur een gigantische sprong gemaakt. De stijging werd waarschijnlijk veroorzaakt over de voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), Gary Gensler. Zijn uitspraken kwamen overduidelijk als een verrassing voor veel investeerders.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

SEC staat open voor herlancering crypto exchange FTX

In een interview met het Amerikaanse CNBC zei Gensler open te staan voor een herlancering van FTX. De failliete crypto exchange zorgde in 2022 voor miljarden dollars schade bij gebruikers.

Sindsdien is de oprichter van FTX, Sam Bankman-Fried, schuldig verklaard. Desalniettemin probeert het bedrijf zelf er nog wat van te maken. Naast de ingewikkelde zoektocht naar klanttegoeden en het uitzoeken hoe klanten tegemoet moeten worden gekomen, staat ook een herlancering op de wenslijst.

Inmiddels zijn meerdere partijen in de race om FTX over te nemen, waaronder Tom Farley. De voormalige president van de New York Stock Exchange en huidige CEO van cryptobeurs Bullish, zou de gevallen cryptobeurs willen overnemen met het plan om de beurs opnieuw te lanceren.

Gensler, voorzitter van de SEC, reageerde op dit nieuws bij CNBC met:

“Als Tom of iemand anders in deze sector zou willen werken, zou ik zeggen: ‘Doe het binnen de wet,”

FTT crypto koers ontploft

De uitspraken kwamen ogenschijnlijk als een verrassing voor velen. De koers van FTT, de cryptocurrency die FTX lanceerde, reageerde namelijk zeer positief op het nieuws. Over de afgelopen 24 uur staat FTT ruim 80% in de plus.

Mocht FTX opnieuw lanceren dan zou dit goed nieuws kunnen zijn voor FTT. Dat zou namelijk kunnen betekenen dat de gehavende cryptocurrency weer iets van een functie krijgt binnen het handelsplatform. Uiteraard is dit helemaal niet zeker. Toch speculeren handelaren wel dat een dergelijke situatie zich kan uitvouwen.

Met de stijging van ruim 80% staat FTT overigens alsnog ruim 97,5% onder zijn recordprijs van 85,02 dollar van 9 september 2021.

Handel FTX Token (FTT) op Bitvavo. Ontvang 10 euro gratis tegoed en handel de eerste 10.000 euro gratis wanneer je via deze link een Bitvavo-account aanmaakt.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie