Kevin Schijven Kevin Schijven
11/01/2022 12:01 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/01/2022 12:01

Crypto-markt herstelt, koersen alsnog rood buiten deze twee altcoins

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto-markt herstelt, koersen alsnog rood buiten deze twee altcoins

Foto: Igor Faun/Shutterstock

Bitcoin (BTC) maakte gisterenmiddag een flinke dip en kwam zelfs even onder $40.000 uit. De rest van de cryptocurrency-markt werd ook mee omlaag getrokken en de totale marktkapitalisatie zakte zelfs even onder $2 biljoen, het laagst in maanden. Vervolgens maakten de meeste koersen weer een bounce, maar een compleet herstel blijft nog uit. De meeste altcoins staan alsnog in de min ten opzichte van 24 uur geleden. De totale marktkapitalisatie komt momenteel op $2,06 biljoen uit.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ethereum en de grootste altcoins

Ethereum (ETH) dipte gisterenmiddag bijna helemaal naar $2.900, het laagst sinds eind september. Toen dipte ether naar $2.800 en begon vervolgens aan een rally die de koers naar een nieuwe all-time high (ATH) bracht. Of ether nu een trendommekeer maakt, lijkt vooral af te hangen of ook bitcoin uit kan breken. Vooralsnog stoeit ether met weerstand, maar er is nog altijd veel vertrouwen in het netwerk:

De rest van de top 10 herstelt echter minder goed van de dip. Solana (SOL) en polkadot (DOT) staan na de dip alsnog zo’n 4% in de min. Voor cardano (ADA) is dat 3% en ripple (XRP) 2%. Terra (LUNA) herstelde iets sterker, maar verliest momenteel ook grip op de $72. De twee beruchte meme coins, dogecoin (DOGE) en shiba inu (SHIB), dalen het hardst en staan meer dan 5% in de min.

UPDATE: Dogecoin (DOGE) schiet momenteel juist keihard omhoog en stijgt met maar liefst 12%!

Advertentie

Binance Coin in de plus

Daarentegen schoot binance coin (BNB) even flink omhoog vanochtend. De BNB koers herstelde in eerste instantie niet zo sterk van de dip, maar bleef gedurende nacht stijgen. Die stijging kwam vanochtend in een versnelling terecht waardoor BNB 3% in de plus staat, maar de koers heeft momenteel moeite met $450.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Hardste dalers top 100

Een grote groep altcoins daalt vandaag zelfs nog harder dan de DOGE en SHIB. Flow (FLOW), ecash (XEC), sandbox (SAND), kadena (KDA), loopring (LRC) verliezen ongeveer 6% van hun waarde. Celo (CELO) en stacks (STX) en arweave (AR) zakken vandaag met zo’n 7%. Ceth (CETH) en convex finance(CVX) dalen zelfs met bijna 9%

Controversiële Worldcoin crypto scherpt privacycontroles aan
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

OlympusDAO

De hardste daler op de martkt vandaag is het decentralized finance (DeFi) platform olympus (OHM). De OHM koers zat al een in zware daling voordat de markt dipte. De koers zit sinds oktober in een neewaartse trend. OHM dipte gisteren ook en herstelde ietsjes, maar begon toen weer te dalen. Die daling lijkt te maken te hebben met een enorme liquidatie die veroorzaakt werd op Fuse. OHM staat maar liefst 28% in de min vandaag en zelfs 88% ten opzichte van de ATH. Toch lijkt OHM nu wellicht steun te vinden rond $180.

Beroemde filmmuzikant Hans Zimmer maakt nummer voor TRON: zo klinkt het
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Near en oasis network hardste stijgers

Dan hebben we toch nog twee flinke uitschieters vandaag op de markt. Near (NEAR) begon weer flink te stijgen toen de rest van de markt juist een dip maakte. Inmiddels staat de koers maar liefst 12% in de plus, maar $16 biedt momenteel flink wat weerstand.

Nog harder stijgt oasis network (ROSE). ROSE kon flink stijgen, maar na de jaarwisseling begon de koers te corrigeren en ROSE zat afgelopen week in een neerwaartse trend. ROSE heeft tijdens de dip wellicht een bodem kunnen vinden en schoot sindsdien met maar liefst 14% omhoog en probeert momenteel door $0,4 te duwen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie