Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
26/10/2023 15:29 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/10/2023 14:45

Crypto markt onderuit in derde kwartaal, ondanks BTC stijging

Bitcoin-BTC
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Opvallend: Elliott Wave patroon voorspelt Bitcoin koers

Foto: Zakharchuk/Shutterstock

Bitcoin (BTC) maakt in de afgelopen week een aanzienlijke stijging door en laat altcoins volgen. Desondanks constateert crypto analyse platform CoinGecko een daling in de totale marktkapitalisatie van crypto’s in het derde kwartaal.

Het totale aantal daalde met 10% ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Effectief is dit een waardedaling van ongeveer $120 miljard. De afname lijkt onder andere te maken te hebben met de marktkapitalisatie van stablecoins. USDC zag de grootste absolute verliezen met een daling van $2,26 miljard. De stablecoin van crypto exchange Binance, BUSD, zag de grootste procentuele daling met een daling van 45,3%. Dit kwam uit op een absoluut verlies van bijna $1,9 miljard.

Solana ontvangt veel kritiek na recente netwerkuitval 
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Crypto stijgers en dalers

Ondanks dat de totale marktkapitalisatie lager is uitgekomen zijn er in de afgelopen maanden alsnog veel grote winnaars. Solana (SOL) was een van die projecten en steeg van de 10de naar de 8e plaats op basis van marktkapitalisatie. Ook Chainlink (LINK) maakte grote stappen met een stijging van meer dan 47,8% in de afgelopen week.

Andere projecten daalde weer op de ranglijst , zoals Dogecoin (DOGE) dat twee posities verloor. Ook Litecoin (LTC) daalde van de 9e naar de 14e plaats, en BUSD daalde verder van de 18e naar de 27e plaats.

Advertentie

Bitcoin hebzucht

De daling van de totale waarde van de crypto markt staat in sterk contrast met het sentiment dat juist een piek ervaart. De zogenaamde Fear & Greed index staat op het hoogste niveau in de afgelopen twee jaar. e index, die het marktsentiment meet op een schaal van 0 (extreme angst) tot 100 (extreme hebzucht), heeft onlangs een score van 72 bereikt, wat duidt op een sterk ‘hebzucht’ sentiment onder investeerders. Deze zeldzame hoogte was laatst waargenomen op 14 november 2021, kort na het bereiken van Bitcoin’s historische piek. Deze verschuiving naar een hebzuchtig sentiment zou een signaal kunnen zijn voor beleggers om een mogelijke marktcorrectie te anticiperen.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie