Kevin Schijven Kevin Schijven
17/08/2023 08:02 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/08/2023 08:02

Crypto markt vangt 2e klap op rij: Bitcoin, XRP en shiba inu onderuit

Nieuws
Crypto-correctie: waarom Bitcoin en Ethereum weer hard dalen

Foto: solarseven/Shutterstock

De crypto markt kleurt voor een tweede dag op rij rood. Vandaag vangen echter de twee grootste munten op de markt ook een flinke klap. We zien eindelijk wat volatiliteit terugkeren, maar niet in de gewenste richting.

We waarschuwden gisteren al dat enige volatiliteit zou kunnen volgen na de publicatie van de FOMC meeting minutes, de notulen van de laatste rentevergadering van de Amerikaanse centrale bank.

De Federal Reserve waarschuwt voor mogelijk toch meer inflatie en een verdere renteverhoging terwijl de markt al gerekend had op een pauze. Daardoor zien we veel financiële markten rood kleuren en crypto blijft niet onberoerd. Het zorgde zelf voor een flinke long squeeze; maar liefst $140 miljoen aan long posities werden geliquideerd.

De totale marktkapitalisatie van crypto zakt met 1,7% naar $1,14 biljoen. Het handelsvolume stijgt met 11,3% naar $35,7 miljard.  De dominantie van bitcoin komt op 49% uit. De Fear & greed Index komt op 50 uit, of neutraal.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen hier €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin duikt naar laagste prijs sinds juni

Bitcoin (BTC) hield nog relatief sterker stand dan de meeste andere crypto, maar zag er gisteren al niet heel stabiel uit en dipte kort onder $29.000. Gisterenavond begon de bitcoin koers echter fors te dalen en kwam afgelopen nacht zo diep uit als $28.350, de laagste prijs in meer dan acht weken.

Op het moment van schrijven herstelt bitcoin voorzichtig en en komt uit op $28.565 op Bybit en €26.260 op Bitvavo. Bitcoin staat daarmee vandaag 2,1% in de min.

Mocht bitcoin niet snel herstellen, dan lijkt volgens meerdere analisten de kans groot dat de koers de support rond het gebied van $28.000 zal testen. Als bitcoin daar doorheen zakt, kan echter een flink daling volgen.

Advertentie

Ethereum koers duikt mee naar cruciaal niveau

Ethereum (ETH) daalde gisteren harder, maar vandaag juist iets minder hard dan bitcoin. Desondanks dipte ethereum helemaal naar $1.778 afgelopen nacht en klopt momenteel bij de $1.800 aan. Het lijkt er op dat de $1.800 mogelijk terug omgeslagen is van support naar weerstand. ETH staat 1,4% in de min vandaag.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Dogecoin hardste daler rode crypto top 10

Ook de rest van de top 10 kleurt rood, maar de meeste koersen dalen minder hard dan gisteren. Solana (SOL) herstelde snel van de dip en staat met een prijs van $23,2 daarom slechts 0,9% in de min. Datzelfde geldt voor polkadot (DOT) die terug stuiterde naar $4,75 en 0,9% in de min staat. Cardano (ADA) doe took ongeveer hetzelfde en staat met $0,276 vandaag 1% in de min.

Binance coin (BNB) maakte echter geen stuiter en zakt daarom met 1,4% naar $231,3. Ripple (XRP) staat al 1,8% in de min en zakt naar 0,588. Tron (TRX) verliest ook 1,8% van zijn waarde en komt rond $0,0746 uit. Dogecoin (DOGE) heeft het echter nog een stukje zwaarder en zakt vandaag met 3,9% naar $0,0677.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Shiba inu hardste daler crypto top 100

De top 100 kleurt ook rood met rocket pool (RPL) als enige groene uitzondering. Litecoin (LTC) en pepe (PEPE) staan bijna 5% in de min vandaag. Rollbit coin (RLB), EOS (EOS), sui (SUI) en arbitrum (ARB) en maker (MKR) staan al bijna 6% in de min.

Uniswap (UNI) zakt met bijna 7%. Bitcoin cash (BCH) en bitcoin sv (BSV) staan beide meer dan 7% in de min vandaag. Flex coin (FLEX) daalt zelfs met 7,5%.

De grootste verliezer vandaag is echter shiba inu (SHIB) en dat is enigszins onverwachts. Shiba inu lanceerde gisteren zijn “Shibarium” netwerk en de verwachting is dat dit tot een stijging zou leiden. De lancering ging echter gepaard met grote problemen. De SHIB koers daalt daarom met 7,6% naar $0,00000918.

https://twitter.com/KevinSvenson_/status/1691968330028990667

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie